L'Eliana guardonada de nou en Viles en Flor L'Eliana guardonada de nou en Viles en Flor
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana guardonada de nou en Viles en Flor

L'Eliana ha tornat a ser guardonada en el prestigiós programa "Viles en Flor." Aquest reconeixement, atorgat per la Fundació ASFPLANT i l'Associació Professional de Flores, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana, posa en relleu els esforços d'aquest municipi per crear espais verds, protegir el seu patrimoni natural i impulsar la sostenibilitat ambiental.

El municipi de l'Eliana ha estat distingit amb el màxim reconeixement, 3 Flors d'Honor, que destaca la seua riquesa natural i paisatgística. Aquesta distinció no és gratuïta; un jurat altament especialitzat avalue les iniciatives locals relacionades amb l'enjardinament, la ornamentació floral, el mobiliari urbà i els espais lúdics, destacant aquells que serveixen com a referència per a altres localitats. Aquest jurat està format per professionals de diversos sectors, com el viverisme, els centres de jardineria, el paisatgisme, el turisme i la cultura, que avaluen els projectes a tota la Comunitat Valenciana. A més, realitzen visites anuals a totes les localitats participants.

El cas de l'Eliana és excepcional, amb una mitjana de 23 m² d'espai verd per habitant, molt per damunt de l'estàndard de 10 m² establert per l'OMS. Aquesta xifra demostra l'excel·lent gestió de l'espai verd urbà, que inclou parcs, jardins i carrers ombrats amb arbres. A més, aquesta infraestructura es connecta amb les àrees agrícoles del municipi, afegint un toc especial al seu entorn. La gestió sostenible és clau, amb la reutilització de l'aigua de la planta de desnitrificació per a l'irrigació dels espais verds, una pràctica que exemplifica l'atenció de l'Eliana a la sostenibilitat ambiental.

Cristina Díaz, regidora de Sostenibilitat, ha destacat l'esperit sostenible del municipi, que busca millorar la qualitat de vida dels seus habitants i la cohesió social. Exemples d'això inclouen el Bosc de la Benvinguda, els Horts Socials i els parcs esportius i saludables. A més, l'Ajuntament té plans per ampliar encara més les àrees verdes, com Montepilar i Montealegre, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'ONU, que promouen la salut, la sostenibilitat i la conservació del medi ambient.

Aquest reconeixement a l'Eliana no només celebra els seus èxits en matèria de sostenibilitat i naturalesa, sinó que també encoratja altres municipis a seguir el seu exemple. La seua dedicació a crear un entorn més verd i saludable és un model per a tothom.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal