La PAH denúncia pràctiques 'bestials' contra famílies de bancs i fons voltor: 'No isc de casa per por' La PAH denúncia pràctiques 'bestials' contra famílies de bancs i fons voltor: 'No isc de casa per por'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La PAH denúncia pràctiques 'bestials' contra famílies de bancs i fons voltor: 'No isc de casa per por'

   La plataforma exigeix a tots els partits que "no juguen amb les vivendes com a instrument polític" 

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de València ha denunciat de manera contundent les pràctiques "bestials" de diverses entitats bancàries i fons voltor que afecten a milers de famílies a Espanya. Les víctimes d'aquestes pràctiques viuen en un estat constant de por, assetjament i incertesa.

En una roda de premsa celebrada recentment, José Luís González, un portaveu de la PAH a la Comunitat Valenciana, va exposar aquesta situació alarmant. Acompanyat per quatre famílies afectades i la coordinadora de l'àrea de recolzament en crisi de Psicòlegs sense fronteres, Inés Dualde, González va explicar com les entitats bancàries i els fons voltor intenten crear un entorn hostil i humiliant per forçar les famílies a abandonar les seues llars.

Les històries personals d'aquestes famílies són descoratjadores. Mari Carmen, una dona de 61 anys amb una renda valenciana d'inclusió, va rebre un burofax informant-la que la seua casa havia sigut venuda a un fons voltor i que havia de deixar la seua llar. Després d'una lluita per mantenir la seua moratòria, continua patint assetjament diari.

Adrián, un altre afectat, va veure com el seu pis es va anunciar en una pàgina de venda sense el seu consentiment, i des de llavors, pateix assetjament i amenaces constants. La situació també ha afectat els seus fills, que han hagut d'anar-se'n a un altre país per escapar d'aquest ambient hostil.

La història de María, una octogenària, és igualment alarmant. Després de passar temps a casa del seu fill durant la pandèmia, va tornar a la seua llar només per descobrir que havien canviat les cerradures. Va perdre tot el seu patrimoni i es va trobar sense un lloc on viure.

La PAH exigeix als partits polítics que no utilitzen les vivendes com a eina política i que prenguen mesures concretes per protegir els drets a la vivenda. Entre aquestes mesures, s'inclou allargar les moratòries d'hipoteques i lloguers, actuacions sobre les vivendes buides i obligar els fons voltor a oferir lloguers socials.

Malauradament, no hi ha dades específiques de les persones afectades a la Comunitat Valenciana, però la situació d'assetjament immobiliari és una pràctica generalitzada que afecta a nombroses famílies a tot el país.

Les conseqüències d'aquest assetjament són devastadores, provocant estrès, ansietat, depressió i una sensació d'indefensió i por entre les víctimes. És imperatiu que les autoritats prenguen mesures per protegir aquestes famílies i garantir els seus drets fonamentals.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal