La Música en Valencià: La Iniciativa 'Top 30' Consolida l'Èxit La Música en Valencià: La Iniciativa 'Top 30' Consolida l'Èxit
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Música en Valencià: La Iniciativa 'Top 30' Consolida l'Èxit

La música en valencià continua creixent i consolidant-se amb la iniciativa 'Top 30', que presenta una selecció dels millors èxits musicals en aquesta llengua. Aquesta plataforma, impulsada per Germà Alcayde i amb el suport de la Conselleria de Cultura i Educació de la Generalitat Valenciana, ha creat una llista que reflecteix el moment creatiu excepcional que està vivint la música en valencià.

La primera llista 'Top 30' és un pas significatiu en la promoció de la música en valencià, que ha aconseguit guanyar-se un lloc destacat en el panorama musical actual. Aquesta iniciativa ha sigut subvencionada amb 31.999,98 € per la Conselleria de Cultura i Educació, demostrant el suport institucional a la promoció de la cultura en valencià.

En la primera entrega d'aquesta llista, destaquen cançons com "Balansiya", interpretada per Xavi Sarrià, amb col·laboracions notables com les de Pep Gimeno "Botifarra", Noèlia Llorens "Titana" i La Maria. Aquesta nova versió de "Balansiya" ha obtingut una gran acollida i és un exemple de la qualitat de les produccions musicals en valencià.

A més, la llista 'Top 30' inclou altres èxits com "Finals", l'última cançó de La Fúmiga, i "Paradigma mort" d'Àlex Seguí, que retorna a l'escena musical en solitari. Aquests artistes demostren la diversitat i la riquesa de la música en valencià.

La iniciativa també dona l'oportunitat a altres artistes emergents, ja que a més de les 30 cançons que integren la llista, hi ha 30 candidats més que podrien arribar al lloc més alt amb el suport dels seus seguidors i votants.

Germà Alcayde, creador de la llista i impulsor de la plataforma '#músicaenvalencià a la xarxa', ha remarcat la importància d'aquesta iniciativa. Després d'un any de treball en la promoció de la música en valencià a través de la seua pàgina web i les xarxes socials, ha decidit expandir l'oferta amb nous continguts i seccions que fomenten la participació i la interacció dels amants de la música en valencià.

A més de la llista 'Top 30', s'han estrenat dues seccions: una dedicada a jocs relacionats amb la música en valencià i un fòrum com a punt de trobada per a informar, opinar i debatre sobre temes relacionats amb la música en valencià. Aquesta iniciativa busca enriquir la comunitat musical en valencià i establir un espai de trobada per als amants d'aquest gènere.

El suport de la Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria de Cultura i Educació ha estat fonamental per a fer realitat aquest projecte. La plataforma '#músicaenvalencià a la xarxa' ha recorregut un llarg camí en dotze anys i ha aconseguit una presència destacada en les xarxes socials, amb més de 65.000 seguidors a Facebook, Instagram, Twitter, Tiktok i Youtube.

A partir de 2022, la plataforma va posar en marxa una pàgina web que ofereix informació actualitzada sobre tot el relacionat amb la música en valencià, com ara agenda de concerts, notícies, videoclips i discos publicats. Ara, amb les noves seccions i continguts, aquest espai es converteix en un punt de trobada i intercanvi d'idees per als amants de la música en valencià.

Així, la música en valencià no tan sols gaudeix d'un moment d'esplendor creatiu sinó que també troba un espai més interactiu i participatiu per a la seua comunitat. La iniciativa 'Top 30' s'afegeix a la celebració de la música en valencià i promou la diversitat i la riquesa de les seues produccions, consolidant la seua presència en l'àmbit musical.

Aquesta iniciativa demostra que la música en valencià és un valor cultural que mereix ser reconegut i promocionat, i que la plataforma '#músicaenvalencià a la xarxa' està compromesa en la seua difusió i promoció. La música en valencià continua la seua trajectòria d'èxit i es consolida com una part fonamental de la nostra cultura musical.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal