La manifestació del 9 d'octubre pluralitat i diversitat sota el mateix lema 'País Valencià antifeixista' La manifestació del 9 d'octubre pluralitat i diversitat sota el mateix lema 'País Valencià antifeixista'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La manifestació del 9 d'octubre pluralitat i diversitat sota el mateix lema 'País Valencià antifeixista'

  En una mostra d'unitat i compromís, milers de persones es van reunir a València per commemorar el 9 d'Octubre, el Dia de la Comunitat Valenciana. No obstant això, aquest no va ser una celebració comuna, sinó una manifestació enèrgica sota el lema 'País Valencià Antifeixista'. L'esdeveniment es va desenvolupar en un ambient de pluralitat de pensaments i expressions, reflectit en les variades banderes i consignes que portaven els manifestants

Des de senyeres fins a banderes de Palestina, de la República Espanyola i estelades, les diferents ensenyes representaven la diversitat d'opinions presents a la manifestació. Aquest lema, 'País Valencià Antifeixista', va ressonar fortament a causa de les agressions feixistes que van ocórrer el 2017, marcant la preocupació política que envolta a aquest esdeveniment.

La marxa es va iniciar a la emblemàtica Plaça Sant Agustí de València, on Toni Gisbert de l'ACPV i portaveu de la Comissió 9 d'Octubre, va expressar la seua inquietud sobre el nou Govern de coalició PP-Vox i la seua relació amb l'extrema dreta. Joan Canela, un periodista que va ser agredit durant la manifestació del 9 d'Octubre de 2017 i ara actua com a acusador en el judici, va pronunciar un manifest que advertia sobre un futur incert amb la presència de l'extrema dreta en les institucions.

A la manifestació, es va fer una crida apassionada a defensar la dignitat del valencià i l'oficialitat d'aquesta llengua en tot el territori. A més, es va demanar un diàleg autèntic i equitatiu, una financiació justa i un major grau d'autonomia per a la Comunitat Valenciana.

Es va subratllar la importància del respecte cap a la llengua valenciana i es va qüestionar la persecució per part del Govern. Àgueda Micó, diputada de Compromís-Sumar, va enfatitzar la necessitat de reivindicar els drets i les llibertats del poble valencià. Rosa Pérez, coordinadora d'Esquerra Unida, va destacar la importància de salvaguardar la llengua i la cultura valencianes davant les amenaces polítiques.

Entre els assistents es va poder veure on es va implementar un robust dispositiu de seguretat preventiva. Entre els presents es trobava Oriol Junqueras, líder d'Esquerra Republicana, celebrant el Dia del País Valencià amb una pancarta de la seua organització.

La manifestació al 9 d'Octubre ha tornat a realitzar un ferm recordatori de la lluita per la diversitat, els drets lingüístics i l'oposició al feixisme al PV..


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal