La jutgessa decreta presó provisional i sense fiança per al presumpte autor dels incendis a El Saler La jutgessa decreta presó provisional i sense fiança per al presumpte autor dels incendis a El Saler
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La jutgessa decreta presó provisional i sense fiança per al presumpte autor dels incendis a El Saler


La titular del Jutjat d'Instrucció número 10 de València, en funcions de guàrdia d'incidències, ha decretat l'ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'home detingut aquest passat dimecres en relació a diversos incendis intencionats registrats al Parc Natural de El Saler.

L'arrestat quedaria ara investigat en una causa oberta, inicialment i sense perjudici d'ulterior qualificació, per delicte d'incendi forestal agreujat, segonshan informat des del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

La magistrada, a més, ha acordat inhibir-se de la causa en favor del Jutjat d'Instrucció núm. 14 de València, que ja tenia obertes diligències prèvies amb anterioritat en relació a aquests fets.

L'home, de nacionalitat espanyola i de 59 anys d'edat, va ser detingut dimecres a la nit per agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de València per ser el presumpte autor dels incendis ocorreguts el passat cap de setmana al Parc Natural de El Saler.

Els agents es van presentar en la seua llar cap a les 19.00 hores i l'home va romandre a l'interior fins a les 21.00 hores, quan va decidir obrir la porta. Els efectius no podien entrar ja que no disposaven d'ordre judicial.

Les investigacions realitzades pel Seprona, així com la col·laboració ciutadana, van ser "fonamentals" per a localitzar l'home, que sembla que és advocat de professió. L'home ha passat aquest dijous a disposició judicial.

A més a més, la Guàrdia Civil investiga si l'home també va provocar un altre foc en el mateix paratge en l'any 2005, fets sobre els quals els agents sospitaven que podia ser l'autor material. En eixe moment l'home ho va negar i va assegurar que no hi havia indicis contra ell.

El capità del Seprona de la Comandància de València, Carlos Domínguez, en declaracions als mitjans aquest dijous, ha indicat que la Guàrdia Civil manté oberta la investigació després de practicar la detenció d'aquest home pels incendis ocorreguts el cap de setmana a El Saler.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal