La història és nostra' i es narra amb ceràmica: Una exposició compta el govern d'Allende amb figures de 'loça' xilena La història és nostra' i es narra amb ceràmica: Una exposició compta el govern d'Allende amb figures de 'loça' xilena
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La història és nostra' i es narra amb ceràmica: Una exposició compta el govern d'Allende amb figures de 'loça' xilena

Quan fa 50 anys i un mes del cop d'estat que va enderrocar el govern democràtic de Salvador Allende a Xile, la història dels tres anys de govern d'Unitat Popular es narra ara en una mostra de figuretes de pisa que s'exhibeix al Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries "González Martí" de València.

La història és nostra' i es narra amb ceràmica: Una exposició compta el govern d'Allende amb figures de faiança xilena

En un esdeveniment artístic que destaca per la seua originalitat, 'La història és nostra' presenta una exposició que utilitza la ceràmica, especialment les figures de faiança xilena, per narrar el govern de Salvador Allende. Aquesta innovadora proposta no solament ens acosta a la història de Xile d'una manera única, sinó que també posa de manifest la importància de la creativitat com a vehicle per a la comprensió històrica.

'La història és nostra' és més que una simple mostra d'art; és una oportunitat per connectar amb un període històric crucial. Salvador Allende va ser un president xilé que va jugar un paper fonamental en la política del país, i la seua presidència va deixar una empremta indeleble en la història xilena. Aquesta exposició ofereix una visió artística i cultural del seu govern, que permet al públic no solament apreciar la seua importància històrica, sinó també connectar amb ella a través de la ceràmica.

La importància cultural i històrica d'aquesta exposició no pot ser subestimada. 'La història és nostra' ens recorda que la història no només es pot llegir en els llibres de text, sinó que també pot ser representada i expressada a través de formes artístiques. Aquesta exposició no solament ens narra el passat, sinó que també ens convida a reflexionar sobre la seua rellevància en l'actualitat i en el futur.

 'La història és nostra' és una exposició que utilitza la ceràmica per narrar el govern de Salvador Allende i ressalta la seua importància cultural i històrica. Aquesta proposta artística ens convida a explorar la història d'una manera única i aprofundida, i és un testimoni del poder de l'art per connectar-nos amb el nostre passat i comprendre millor el món que ens envolta.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal