La D.G. de Medi Natural presenta el Pla d'Ordenació de Recursos Forestals (PORF) de la demarcació de Llíria La D.G. de Medi Natural presenta el Pla d'Ordenació de Recursos Forestals (PORF) de la demarcació de Llíria
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La D.G. de Medi Natural presenta el Pla d'Ordenació de Recursos Forestals (PORF) de la demarcació de Llíria

El Pla d'Ordenació de Recursos Forestals a Llíria: Sostenibilitat i Oportunitats

El Pla d'Ordenació de Recursos Forestals (PORF) és una eina fonamental per aplicar els principis de sostenibilitat en la gestió forestal de Llíria. Promogut pel Servei d'Ordenació i Gestió Forestal de la Direcció General de Medi Natural i Animal de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, aquest pla busca assegurar un enfocament que abasti els aspectes tècnics, ambientals i socials de la gestió forestal. #Llíria #Sostenibilitat #RecursosForestals #MediAmbient #GestióForestal

La companyia redactora, Typsa, va ser l'encarregada de presentar aquest pla juntament amb la direcció facultativa de la secció forestal dels Serveis Territorials de Medi Ambient de València.

Principis de Sostenibilitat en la Gestió Forestal

El PORF es centra en l'aplicació dels principis de gestió forestal sostenible en la demarcació de Llíria. Aquesta estratègia es basa en la normativa vigent i en les figures de planificació superiors, com l'Estratègia Forestal Espanyola o el Pla Forestal Espanyol. El seu objectiu és proporcionar un marc de treball sòlid per als projectes d'ordenació dels recursos forestals a la regió.

Aquest pla aborda tres dimensions clau: la tècnica, la ambiental i la social. El taller participatiu celebrat a Llíria forma part de la dimensió social i té com a objectiu assegurar la contribució dels actors socials i la inclusió de la seua informació en el procés de gestió forestal.

En el taller participatiu, es va presentar un diagnòstic de l'estat dels recursos i serveis que ofereixen els terrenys forestals a la demarcació de Llíria. Es van destacar les febleses i amenaces, com els incendis forestals, les plagues i altres problemes relacionats amb el canvi climàtic. A més, es van assenyalar les oportunitats i forces dels boscos, destacant la seua importància en la regulació hídrica, la qualitat de l'aire i la conservació de la biodiversitat de flora i fauna.

Importància dels Boscos i el seu potencial  en la Producció de Biocombustibles i l'Oci

La regidora de Medi Ambient de Llíria, Consuelo Morató, va subratllar la importància dels boscos com a reguladors hídrics, vitals per a l'agricultura i la qualitat de vida dels ciutadans. A més, va destacar la seua contribució a la conservació de la biodiversitat i la qualitat de l'aire. La difusió i la consciència sobre aquests recursos són essencials per a la seua preservació.

El PORF també reconeix el potencial dels boscos de Llíria en la producció de biocombustibles i com a llocs d'oci. L'impuls d'activitats econòmiques i socials en aquestes àrees pot millorar significativament el seu estat. El pla inclou directrius tècniques que ajuden les persones propietàries i gestores dels boscos a dur a terme aquestes activitats de manera eficient i sostenible.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal