La Comissió d'Investigació de la ONU recopila proves per possibles crims de guerra en Palestina La Comissió d'Investigació de la ONU recopila proves per possibles crims de guerra en Palestina
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Comissió d'Investigació de la ONU recopila proves per possibles crims de guerra en Palestina

   

Experts afirmen que Israel i Hamas estan cometent crims de guerra, segons la CPI i han publicat Agències responsables e independents.

La Comissió d'Investigació de Nacions Unides ha estat recopilant i conservant proves de crims de guerra comesos per totes les parts en el conflicte actual, i eixes proves podrien afegir-se a la investigació de la Cort Penal Internacional on la Fiscalia també ha començat a fer-ho.

 Segons han publicat diferents agències de solvencia entre elles AP en La Haia, La Ser i ElPais en Espanya; els recents esdeveniments entre Israel i Hamas han posat en relleu la violació del dret internacional, segons assenyalen experts jurídics internacionals. Els atacs múltiples de Hamas contra la població civil israeliana i les respostes devastadores de l'exèrcit israelià a la Franja de Gaza han generat una situació de tensió a la regió.

Una Comissió d'Investigació de les Nacions Unides ha confirmat que està recopilant proves de possibles crims de guerra comesos per totes dues parts en el conflicte actual, afegint una nova dimensió a l'investigació ja existent de la Corte Penal Internacional sobre conflictes anteriors entre Israel i Hamas.

David Crane, expert en dret internacional i fiscal fundador del Tribunal Especial de les Nacions Unides per a Sierra Leona, ha afirmat contundentment que "atacar intencionadament a civils i a objectius civils sense una raó militar necessària és un crim de guerra, punt". Això posa de manifest la necessitat de complir amb les lleis internacionals en aquests conflictes.

Els esdeveniments recents també han provocat una resposta de la comunitat internacional. El president dels Estats Units, Joe Biden, ha instat a Israel a actuar segons les "regles de la guerra", mentre que altres organitzacions com Amnistia Internacional han demanat la rendició de comptes dels responsables.

Per altra banda, els fets han posat en evidència l'impacte del conflicte en la població civil, amb un nombre preocupant de víctimes i danys materials. Les respostes militars tant d'Hamas com d'Israel han generat crítiques per part de diverses organitzacions de drets humans, que han demanat que els responsables siguen portats davant la justícia.

En conclusió, el conflicte entre Israel i Hamas continua generant preocupació a nivell internacional, posant a prova el respecte pel dret humanitari internacional i la protecció dels drets de la població civil. L'esperança de trobar una solució pacífica a aquesta situació complicada encara resta com un objectiu prioritari per a la comunitat internacional.

La Comissió d'Investigació de Nacions Unides ha estat recopilant i conservant proves de crims de guerra comesos per totes les parts en el conflicte actual, i eixes proves podrien afegir-se a la investigació de la Cort Penal Internacional

Una Comissió d'Investigació de Nacions Unides va declarar que ha estat "recopilant i conservant proves de crims de guerra comesos per totes les parts" des que van començar els enfrontaments la setmana passada. Eixes proves podrien afegir-se a una investigació de la Cort Penal Internacional sobre possibles crims de guerra comesos per Israel i Hamas en conflictes passats.

"Atacar intencionadament a civils i objectius civils sense una raó militar necessària per a això és un crim de guerra, punt", va afirmar David Crane, expert estatunidenc en dret internacional i fiscal fundador del Tribunal Especial de les Nacions Unides per a Sierra Leone. "I eixe és un estàndard que totes dues parts han de respectar sota les lleis internacionals".

El perill d'equiparar a Hamàs amb tota la població de Gaza

No obstant això, una resposta que equipara a Hamàs amb la població de Gaza ha de ser qüestionada per la comunitat internacional. El bloqueig total d'una població i el presumpte ús d'armes prohibides per part d'un Estat és contrari al dret internacional humanitari. Cal deixar clar que l'atac a civils i a la seua infraestructura, limitar els serveis bàsics, així com causar fam, pot constituir delictes de lesa humanitat. Les respostes d'un Estat s'han de cenyir a mesures que afecten el menys possible a la població civil.

Fins i tot l'aliat més ferm d'Israel ha llançat una nota de cautela.

El president dels Estats Units, Joe Biden, en una reunió amb líders jueus el dimecres, va dir que li havia dit al primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, "que és realment important que Israel, amb tota la ira i la frustració i simplement —no sé com explicar-ho— que existeix, actue segons les regles de la guerra, les regles de la guerra. I hi ha regles de guerra"


Els palestins inspeccionen els edificis danyats després dels contraatacs israelians del 9 d'octubre. | Ahmed Zakot/SOPA Images/LightRocket via Getty Image
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal