La 38a edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani: Reflex de la Realitat Mediterrània a través del Cinema La 38a edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani: Reflex de la Realitat Mediterrània a través del Cinema
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La 38a edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani: Reflex de la Realitat Mediterrània a través del Cinema

Paolo Sorrentino

"La Mostra de València-Cinema del Mediterrani calfa motors a l'espera de l'il.lustre director italià Paolo Sorrentino i amb una extensa gamma de pel·lícules que 'es donen de cara' amb la realitat sociopolítica del Mediterrani. Aquest esdeveniment cinematogràfic, que se celebrarà del 19 al 29 d'octubre, comptarà amb la participació destacada del reconegut cineasta italià, qui serà honorat amb la prestigiosa Palmera d'Honor durant la gala d'inauguració en el Palau de la Música de València.

L'organització del certamen, encapçalada per Eduardo Guillot, ha subratllat la importància de la presència de dues produccions palestines i una producció del Líban, que serveixen per reflectir la duresa i la complexitat de la realitat mediterrània. Així mateix, s'ha posat de manifest la rellevància de l'obra de Helena Cortesina, pionera valenciana en el món del cine, amb la commemoració del centenari de 'Flor d'Espanya', mitjançant una exposició de fotogrames inèdits a la Galeria del Tossal.

La cerimònia d'obertura no solament comptarà amb la presència de Javier Cámara i l'equip de 'Marina', sinó també amb representants de l'esfera política local. La Mostra, que sempre s'ha caracteritzat per abordar temes relacionats amb la realitat sociopolítica mediterrània, enguany enfoca la seua atenció especialment en la problemàtica migratòria i el drama humà que representa el Mar Mediterrani.

Guillot ha assenyalat la importància de continuar fent créixer el festival, així com l'impacte positiu que un major pressupost podria tenir en l'ampliació de les activitats i la millora de les infraestructures. Respecte a la col·laboració institucional, l'Ajuntament de València, l'Institut Valencià de Cultura (IVC) i el Palau de la Música, Barreira Art + Dissenye, han treballat conjuntament per fer possible aquest esdeveniment cultural de gran envergadura.

A més dels aspectes mencionats, la Mostra també ha destacat el reconeixement internacional de diverses produccions marroquines, així com l'esperança en el futur del festival amb el suport del nou regidor de Cultura, José Luis Moreno. Aquest esdeveniment continua sent una plataforma clau per a la difusió de la cultura i el cinema del Mediterrani, captivant l'atenció del públic amb la seua oferta cinematogràfica diversa i compromesa amb les realitats socials i polítiques del nostre temps."


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal