Israel dona fins a les 16.00 de huí per a l'evacuació massiva de Gaza. L'ONU havia demanat revertir l'ordre d'evacuació Israel dona fins a les 16.00 de huí per a l'evacuació massiva de Gaza. L'ONU havia demanat revertir l'ordre d'evacuació
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Israel dona fins a les 16.00 de huí per a l'evacuació massiva de Gaza. L'ONU havia demanat revertir l'ordre d'evacuació

     

    
Imatge d'un video de la fugida


L'estat d'Israel ha emès una ordre urgent exigint que un milió de persones abandonen el nord de Gaza, generant una resposta contundent per part de diverses organitzacions humanitàries i la comunitat internacional. L'ultimàtum, considerat contrari al dret internacional humanitari, ha provocat un gran rebuig i ha posat en relleu la precària situació humanitària a la regió.

Enmig d'una creixent tensió entre Israel i Hamàs, la població civil s'ha vist atrapada en un entorn de por i inseguretat, amb molts ciutadans intentant abandonar les seues llars amb poques o cap garantia de seguretat en el destí. El bloqueig i la manca d'aliments, aigua i electricitat han agreujat encara més la crisi humanitària existent, posant en perill la vida dels més vulnerables.

La resposta internacional ha estat unànime en condemnar l'ordre de desplaçament massiu, amb organitzacions com Médicos Sin Fronteras i les Nacions Unides demanant la protecció i assistència urgent per a la població afectada. No obstant això, la complexitat logística i la manca de garanties de seguretat han complicat els esforços humanitaris per a ajudar als afectats.

En  un clima d'incertesa, ja que el grup palestí Hamas ha instat la població a romandre en les seues llars,  Mentre les tensions continuen augmentant, la comunitat internacional s'enfronta al desafiament de garantir la protecció dels drets humans en aquest context de conflicte armat.

La situació a Gaza ha assolit una nova dimensió crítica, amb la crida urgent de l'ONU per a revertir l'ordre d'evacuació, evitant així una possible catàstrofe humanitària. Amb els hospitals desbordats i la impossibilitat de garantir un desplaçament segur per a la població, la regió es troba en una situació d'emergència humanitària sense precedents, requerint accions immediates i coordinades per a protegir la vida dels civils innocents.

El conflicte entre Israel i Palestina s'ha intensificat amb el desplaçament forçat de milers de palestins al nord de Gaza. Israel ha emès un advertiment que obliga a més d'un milió de civils a abandonar els seus habitatges en menys de 24 hores.Ara ha fixat hora les 16 de huí. El nord de Gaza ha estat objectiu de míssils israelians com a resposta als atacs de Hamas, provocant una devastació massiva i un augment significatiu en el nombre de morts i ferits, aproximadament 10.000 en total.

Mentrestant, l'oficina humanitària de l'ONU ha instat les autoritats israelianes a revocar l'ordre d'evacuació del nord de l'enclavament, considerant que més de 400.000 persones ja han fugit de la regió. No obstant això, s'ha informat que alguns pacients hospitalaris vulnerables no poden ser evacuats, agreujant encara més la crisi humanitària en curs.

La població s'enfronta a una incertesa alarmant mentre fugen cap al sud de Gaza enmig de la destrucció i els continus atacs aeris. Els cossos de les víctimes continuen arribant als hospitals al nord de l'enclavament, mentre els familiars busquen desesperadament els seus éssers estimats entre les runes.

La comunitat internacional està vigilant aquesta situació, i s'han manifestat crides a la unitat i donacions per atendre les necessitats urgents de la població afectada a Gaza i Cisjordània. Aquest conflicte prolongat ha generat dècades de frustració i diplomàcia internacional fallida, sense cap solució clara a la vista.

   

Foto Reuter
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal