Història de la tecnologia a través de vint objectes: Una mirada divulgativa i crítica Història de la tecnologia a través de vint objectes: Una mirada divulgativa i crítica
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Història de la tecnologia a través de vint objectes: Una mirada divulgativa i crítica

 El físic de la Universitat de València Pedro Ruiz-Castell publica la “Història de la tecnologia a través de vint objectes”

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació acaba de publicar el llibre Història de la tecnologia a través de vint objectes escrit pel físic i historiador Pedro Ruiz-Castell, el número 6 de la col•lecció Urània, especialitzada en divulgació científica i dirigida per l’astrofísic de la Universitat de València Vicent Martínez. El llibre compta amb il•lustracions d’Isabel Gálvez i el disseny de la col•lecció i la maquetació és de Javier Pérez Belmonte.

Les diferents etapes del desenvolupament tècnic a través de vint objectes

El desenvolupament de la tecnologia s’ha vist influït al llarg de la història per assumptes com la política, la religió, la guerra, l'economia o la cultura. A partir d’una vintena d'objectes, aquest llibre aprofundeix en les diferents etapes del desenvolupament tècnic de la humanitat examinant, de manera breu però rigorosa, aquestes relacions.

El llibre no pretén oferir un relat històric acabat, sinó analitzar diferents exemples i qüestions amb les quals comprendre millor com es desenvolupa la tecnologia. Per a això s’ha realitzat una selecció d’objectes que, amb certesa, dista de la que hauria efectuat qualsevol altra persona i que no ha d'entendre’s com un intent per presentar els objectes més rellevants de la història sinó una guia didàctica per capir com la tecnologia ha canviat les nostres vides.

El text s’organitza en capítols amb un títol que remet a un objecte que obri les portes d’accés a recrear diferents episodis de la història de la tecnologia. Una història de més de 400.000 anys a la qual el lector s’apropa a través d'alguns dels debats historiogràfics més recents procedents de l'àmbit de la història de la ciència i de la tecnologia. Amb la fi no sols de posar en valor la importància d'estudiar el passat per a poder així entendre la complexitat de la història, sinó també —i sobretot— proporcionar elements per a una reflexió crítica sobre els problemes del present d’un món en el qual la tecnologia és cada vegada més important.

La ciència i la tecnologia: Pedro Ruiz-Castell

Llicenciat en Física per la Universitat de València i doctor en Història per la Universitat d'Oxford, Pedro Ruiz-Castell ha sigut coordinador del Departament de Documentació i Investigació del Museu Nacional de Ciència i Tecnologia de Madrid i investigador postdoctoral del Departament de Filosofia i del Centre d'Història de la Ciència de la Universitat Autònoma de Barcelona. Investigador convidat en l'Imperial College de Londres, la Universitat de Manchester o la Chemical Heritage Foundation de Filadèlfia, en l’actualitat és professor titular d'Història de la Ciència a la Universitat de València i membre de l'Institut Interuniversitari López Piñero d’Estudis Històrics i Socials sobre Ciència, Tecnologia, Medicina i Medi ambient.

   


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal