Èxit de Convocatòria en la Casa de la Dona de Paterna amb el Documental sobre el Tràfic de Dones de Mabel Lozano Èxit de Convocatòria en la Casa de la Dona de Paterna amb el Documental sobre el Tràfic de Dones de Mabel Lozano
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Èxit de Convocatòria en la Casa de la Dona de Paterna amb el Documental sobre el Tràfic de Dones de Mabel Lozano

Èxit de convocatòria en la primera jornada d'actes de la Casa de la Dona de Paterna amb el documental sobre el tràfic de dones de la directora Mabel Lozano

El passat 20 d'octubre, la Casa de la Dona de Paterna va viure una jornada memorable amb la projecció del documental "Biografia del cadàver d'una dona" de la directora Mabel Lozano, guanyador del Premi Goya en 2021. La sala es va omplir de públic interessat en aquesta qüestió tan important.

La Tinenta Alcalde de Garantia Social, Igualtat i Tradicions, Isabel Segura, va inaugurar l'acte recordant que fa un any, Paterna va aprovar fa la seua pròpia ordenança sobre l'abolició de la prostitució i l'explotació sexual convertint-se així en una de les primeres ciutats d'Espanya a aprovar definitivament esta normativa.

La jornada, que va tindre un gran acolliment amb tota la sala plena, va comptar amb l'assistència i participació de la directora del curtmetratge Mabel Lozano.

Paterna ha acollit amb èxit la primera jornada que obri la programació de la Casa de la Dona amb la projecció del documental i posterior col·loqui obert al públic assistent de Biografia del cadàver d'una dona, curtmetratge guanyador al Premi Goya en 2021 de la directora Mabel Lozano, divendres passat 20 d'octubre a les 18 hores, en el Casino de la Plaça del Poble.

El documental projectat ha servit per a posar l'accent en la informació i sensibilització contra el tràfic sexual de dones i xiquetes des de la mirada compromesa d'esta cineasta amb la qual busca llançar llum sobre esta mena de delicte. Durant la presentació, Mabel Lozano va destacar que “el tràfic sexual de dones és el tercer delicte que més diners mou en el món després de les armes i el narcotràfic”.

Mitjançant este audiovisual, Lozano pretén denunciar, a través de la història d'una dona víctima de tràfic assassinat a tirs, la vida de les dones atrapades en la prostitució, destacant les condicions d'explotació i vulnerabilitat a les quals s'enfronten.

Durant l'obertura de l'acte, la Tinenta Alcalde de Garantia Social, Igualtat i Tradicions, Isabel Segura, qui a més de felicitar la directora per “el seu excepcional treball de caràcter social per la lluita contra la prostitució”, va posar l'accent que precisament “fa un any Paterna va aprovar la seua pròpia ordenança sobre abolició de la prostitució i l'explotació sexual convertint-se així en una de les primeres ciutats d'Espanya a aprovar definitivament esta ordenança”.

Es tracta de “un marc jurídic per a protegir les víctimes del sistema d'explotació sexual reconeixent a les dones involucrades com a víctimes de violència masclista, en lloc de criminalitzar-les, i sancionant aquelles conductes que es duguen a terme en el municipi i que afavorisquen la demanda i el consum de la prostitució”, va remarcar Segura.

Finalment, i en esta línia de compromís, l'Ajuntament de Paterna, a través de la Regidoria d'Igualtat, ha volgut estrenar la programació de la Casa de la Dona amb este videofòrum que “ha tingut tan bon acolliment perquè ha convidat a compartir esta nova visió per a promoure un canvi de mentalitat cap a l'abolició d'esta pràctica mitjançant un col·loqui posterior a la projecció, entre els més de cent veïnes i veïns assistents”, ha conclòs la Tinenta Alcalde.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal