Exigencia de Avance en Energías Renovables: PSPV-PSOE crítica al PP per no agilitzar-les en la Comunitat Valenciana Exigencia de Avance en Energías Renovables: PSPV-PSOE crítica al PP per no agilitzar-les en la Comunitat Valenciana
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Exigencia de Avance en Energías Renovables: PSPV-PSOE crítica al PP per no agilitzar-les en la Comunitat Valenciana

El PSPV-PSOE ha demanat al 'president' de la Generalitat, Carlos Mazón, que "agilitze" la gestió dels projectes d'energies renovables a la Comunitat Valenciana i ha criticat les "cessions" del PP a "les exigències i deliris negacionistes" dels "seus socis d'ultradreta" respecte al canvi climàtic.

"No sols són un enorme retrocés per a combatre l'actual crisi climàtica, sinó que posen en risc centenars de llocs de treball i inversions milionàries previstes a tota la Comunitat Valenciana per al desenvolupament d'aquests projectes", ha advertit en un comunicat.

"És cert que la Generalitat, amb Ximo Puig al capdavant, ha liderat en els últims anys la posada en marxa de solucions per a fer front al desafiament que suposa l'emergència climàtica i, en aquest sentit, l'energia renovable és la millor alternativa a un sistema dependent dels combustibles fòssils", ha reivindicat el diputat socialista en Les Corts José Díaz.

En aquest sentit, ha defensat que els governs liderats per Puig "han demostrat el seu ferm compromís per avançar en la implantació d'energies renovables, garantint sempre la sostenibilitat, eficiència i respecte al medi ambient, una estratègia que, amb el Govern de Mazón rendit a l'ultradreta, pot quedar bloquejada".

"La gestió de Ximo Puig al costat del Govern de Pedro Sánchez ha permès que, en 2023, més de la meitat de la generació energètica de la Comunitat Valenciana, fins a 5.300 megavats, siga d'origen renovable", ha ressaltat.

Ara, davant la situació actual, s'ha preguntat "què passarà ara amb tots els projectes que continuen en tramitació i amb els que ja estan consolidats", després d'instar al Consell a garantir que "no es blocarà ni un sol dels expedients que estan en fase de tramitació".

"La lluita contra el canvi climàtic és una qüestió no sols de sentit comú, sinó que compta amb un ampli consens social que, de cap manera, pot trencar-se. És molt greu i, sobretot, irresponsable plegar-se als obstacles de l'ultradreta i posar en perill el sistema energètic del nostre país", ha conclòs.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal