Escola Valenciana ha encetat la segona edició del programa 'Voluntariat als IES', una iniciativa amb què l'entitat promou l'ús del valencià entre l'alumnat de secundària que vulga participar "d'una manera dinàmica i senzilla, mitjançant la creació de parelles lingüístiques".
Empoderant la Llengua Valenciana a través del Programa 'Voluntariat als IES'
En un esforç decidit per promoure i enfortir la presència i vitalitat de la llengua valenciana dins de l'àmbit educatiu, Escola Valenciana llança amb orgull la segona edició del programa 'Voluntariat als IES'. Aquesta iniciativa visionària serveix com a via dinàmica i accessible per a que els estudiants de secundària s'immersin en la bellesa del valencià, tot això a través de la creació de parelles lingüístiques.
Fomentant la Competència Lingüística
Com assenyala Xon Domènech, coordinador del projecte, Escola Valenciana posa a disposició de les institucions educatives una eina valuosa. Aquesta eina està dissenyada per a fomentar les habilitats lingüístiques dels estudiants, amb un enfocament especial en el desenvolupament de les seues habilitats de comunicació oral i conversa. L'objectiu fonamental és cultivar la fluïdesa i l'elocució en la llengua valenciana.
Participació Diversificada de les Institucions
L'any acadèmic actual veu una expansió remarcable del programa 'Voluntariat als IES', ja que un nombre creixent d'institucions educatives s'alien amb l'objectiu noble d'avançar en la promoció de la llengua valenciana. La llista d'instituts participants és impressionant, abraçant una àmplia diversitat geogràfica i cultural. Les prestigioses institucions que han adoptat el programa per a aquest any acadèmic inclouen:
- IES Càrcer (la Ribera)
- IES Gran Alacant de Santa Pola (el Baix Vinalopó)
- IES Jose María Parra d'Alzira (la Ribera)
- IES Enric Valor de Picanya (l'Horta Sud)
- IES Camp de Morvedre
- Col·legi Sant Vicent Ferrer - FESD de Sagunt
- Col·legi Nostra Senyora dels Socors de Benetússer (l'Horta Sud)
- IES José Rodrigo Botet de Manises (l'Horta Sud)
- IES Escultor En Francesc Badia de Foios (l'Horta Nord)
- IES El Ravatxol de Castellar-l'Oliveral (València)
- IES Albal (l'Horta Sud)
- IES la Vall de Segó de Benifairó de les Vals (Camp de Morvedre)
Precondicions Importants per a la Participació
Les institucions educatives que desitgen embarcar-se en aquest viatge lingüístic han de complir un seguit de precondicions. Això inclou la integració sense costures de 'Voluntariat als IES' en el seu Projecte de Centre i el Pla de Normalització Lingüística. A més a més, la implicació activa de la direcció de l'escola i els diferents departaments és imperativa per assegurar l'èxit d'aquesta iniciativa lloable.
Educadors: Campions de l'Èxit
Els educadors són, sens dubte, la pedra angular de l'èxit d'aquest programa. La seua participació activa i el seu compromís ferm són les forces impulsors darrere de la promoció i difusió de la llengua valenciana en l'àmbit educatiu.
Foment Continu i Formació Permanent
Escola Valenciana roman resoluta en la seua missió de proporcionar suport i guiatge constants al llarg de la durada del programa. En 2023, l'organització ha dissenyat una àmplia gamma de sessions de formació i activitats de seguiment, assegurant que els educadors tinguen accés a les eines i els coneixements necessaris per a crear un entorn d'aprenentatge immersiu i efectiu per als seus estudiants.
Esdeveniment Proper: 'Col·loquialitzar en Valencià'
Escola Valenciana està decidida a elevar encara més els seus esforços mitjançant l'organització d'un esdeveniment proper de considerable rellevància. L'esdeveniment, titulat "Col·loqiuialitzar en Valencià. Promoure l'ús social de la llengua en l'àmbit educatiu," promet ser una plataforma per a l'intercanvi d'experiències valuoses. A més a més, l'esdeveniment inclourà tres presentacions enriquidores i informatives, totes elles impartides per experts reconeguts en el camp: Carles Segura i Llopez, Avel·li flors i Mas i Sandra Montserrat i Buendia. Aquest programa de duració anual està previst que concloga a principis de març.
Ampliació d'Horitzons
L'impacte de 'Voluntariat als IES' s'estén més enllà de la llista d'instituts esmentats anteriorment. El programa ha experimentat un creixement addicional, incorporant la participació de diverses altres institucions educatives, enriquint així el panorama de l'educació en llengua valenciana. Aquestes institucions de recent incorporació en la primera part del projecte inclouen:
- IES Escultor Badia de Foios (l’Horta Nord)
- Escuela2 de La Canyada (Valencia)
- Col·legi Sant Vicent Ferrer – FESD de Sagunt (el Camp de Morvedre)
- IES Eduardo Merello del Port de Sagunt (el Camp de Morvedre)
- IES La Vall de Segó de Benifairó de les Valls (el Camp de Morvedre)
- IES Lloixa de Sant Joan d’Alacant (l’Alacantí)
- IES L’Arabí de l’Alfàs del Pi (la Marina Baixa)
- IES Albal (l’Horta Sud)
- IES Camp de Morvedre de Sagunt (el Camp de Morvedre)
- IES Benicalap de València.
Aquesta notable expansió testifica l'inequívoc compromís de les institucions educatives a l'hora d'abraçar i enriquir l'educació en llengua valenciana en diversos paisatges acadèmics.
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Cap comentari :