Els Premis DomusVi un Reconeixement a la Contribució de les Persones Majors: 'Ser major té premi' Els Premis DomusVi un Reconeixement a la Contribució de les Persones Majors: 'Ser major té premi'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els Premis DomusVi un Reconeixement a la Contribució de les Persones Majors: 'Ser major té premi'

 



En commemoració del Dia Internacional de les Persones Majors, la residència per a majors DomusVi Jardins de Llíria ha dut a terme l'emotiva i significativa I Edició dels Premis DomusVi: "Ser major té premi". Aquesta destacada iniciativa té com a objectiu principal ressaltar el valor i la importància de les persones majors en la nostra societat, reconeixent la seua contribució al llarg dels anys.

En la província de València, una de els dades més rellevants és l'índex d'envelliment del 2022 (*), que arriba a un 129,96%. A més, un 19,7% de la població supera els 65 anys, segons les dades proporcionades per l'INE. Aquestes xifres reflecteixen clarament el creixent pes demogràfic de les persones majors en la nostra societat, encara que desafortunadament, sovint continuen enfrontant diverses formes de discriminació basades en l'edat.

Amb l'objectiu de combatre aquesta discriminació i posar de relleu el paper fonamental de les persones majors, s'ha dut a terme la primera edició d'aquests destacats premis. Entre els guardonats, destaca la figura del reconegut cantant Francisco González Sarría, qui va rebre amb orgull el Premi Trajectòria, en reconeixement a la seua dilatada i destacada carrera professional en el món de la música. De la mateixa manera, l'Associació de Familiars d'Alzheimer de València (AFAV) va ser guardonada amb el prestigiós Premi Persones Majors, en reconeixement a la seua incansable labor de conscienciació sobre les necessitats i reptes que enfronten els majors.

A més, és important destacar que durant la cerimònia es va lliurar el Premi Veterans a Susana Sànchez, una dedicada auxiliar del centre, qui va ser reconeguda pel seu incondicional compromís i anys de servei exemplar en la professió. Així mateix, el Premi Experiència va ser atorgat a Juan Domingo, un resident de 96 anys, en un commovedor homenatge a la seua enriquidora trajectòria vital i la seua destacada longevitat.

Hi-hà que ressaltar les paraules de Carme Lleonart, directora de DomusVi Jardins de Llíria, qui va enfatitzar la importància de reconèixer i premiar l'experiència i el coneixement, reivindicant així una etapa vital en la qual encara existeixen innumerables oportunitats per a créixer i aprendre. Ser major és una etapa plena de possibilitats, i és per això que en DomusVi Jardins de Llíria es centren a proporcionar un entorn actiu i enriquidor, oferint als seus residents activitats que els permeten socialitzar i estar en contacte amb altres generacions.

Per a culminar aquesta emocionant celebració, familiars i residents es van deleitar amb un exquisit aperitiu al centre, compartint moments de joia i camaraderia en un ambient càlid i acollidor.


(*) l'índex d'envelliment es calcula dividint el nombre de persones majors de 65 anys per cada 100 menors de 16 anys. Això ens proporciona una perspectiva més completa i precisa de l'envelliment de la població a la província de València. Aquests càlculs reflecteixen un índex d'envelliment del 129,96% en l'any 2022, la qual cosa ressalta encara més la importància de reconèixer i valorar el paper de les persones majors en la nostra societat.


      






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal