L'Hospital Psiquiàtric de Bétera passarà a ser conegut com l'Hospital de Salut Mental d'aquesta localitat amb la finalitat de "frenar" l'"estigmatització" que comporta aquest concepte, segons ha anunciat el president de la Diputació de València, Vicent Mompó, en la seua visita al centre, que depèn de la institució provincial
Mompó, que ha destacat el seu compromís a "reforçar la tasca" de la corporació en matèria de salut mental, ha assegurat que el canvi de nom del centre "és només l'inici del camí que la Diputació recorrerà treballant en matèria de salut mental".
"El nom de psiquiàtric, i fins i tot altres denominacions que s'utilitzaven fa molts anys, contribueixen a l'estigmatització, alguna cosa que volem frenar el més prompte possible", ha expressat.
El responsable de la corporació, que ha realitzat un recorregut per les instal·lacions del centre juntament amb la diputada de Benestar i Inclusió Social, Imma González, i el director gerent de l'hospital, Alfredo Ribelles, ha aprofitat per traslladar el seu agraïment al personal del centre, per la seua "gran tasca i dedicació". A més, ha subratllat que des de l'Hospital de Bétera es promouen "nombroses col·laboracions i accions de visibilització".
En aquest sentit, ha destacat la "prioritat" que suposa per a la Diputació la millora de l'atenció a la salut mental i ha assegurat que aquest aspecte "es veurà reflectit en els pressupostos de 2024", segons recull la corporació en un comunicat.
Respecte a això, la institució provincial elabora una ruta per a fer front al "repte" de la salut mental, per a "responder a les elevades necessitats de la societat", que sol·licita "una major consciència i compromís polític".
L'hospital de Bétera, amb una capacitat per a acollir 30 pacients, compta actualment amb 22 usuaris. L'objectiu del centre, tal com es recull en el propòsit, visió i valors de l'hospital, és reintegrar les persones que necessiten assistència en salut mental en la societat amb "la millor i major de les autonomies" en aspectes socials, laborals i culturals, de manera que els permeta desenvolupar "una vida digna i amb les mínimes limitacions".
"Crec que a aquestes alçades, a tots ens queda clar que qualsevol pot patir una malaltia mental en un moment de la seua vida. La malaltia mental és una qüestió que s'ha de tractar obertament i hem de fomentar el respecte i l'empatia cap a qui la pateix i les seues famílies", ha conclòs Mompó.
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Cap comentari :