El PP i Vox de la Diputació de València tornen sobre el 'maltractament animal' amb els 'Bous al Carrer' El PP i Vox de la Diputació de València tornen sobre el 'maltractament animal' amb els 'Bous al Carrer'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El PP i Vox de la Diputació de València tornen sobre el 'maltractament animal' amb els 'Bous al Carrer'

La Diputació de València ha revivat una discussió antiga que semblava resolta. Una de l'ultradretà VOX, amb el suport del PP, ha volgut qualificar els 'Bous al Carrer' com a "cultura". Aquesta qüestió ha generat un debat intens i s'han recollit les opinions dels diferents grups en el recent plenari de la Institució provincial..

La Diputació de València a proposta de VOX amb suport del PP torna a qualificar de 'cultura' l'impuls dels 'Bous al Carrer. Aquesta era una qüestió en la qual. Ens Uneix "ha considerat" que no té importància, de manera que s'ha abstingut. El PSPV-PSOE amb Bielsa al capdavant s'ha oposat i Compromis ha votat en contra. La proposta de VOX irremissiblement destarifada, tot i que haja obtingut el vot de qualitat del president de la Diputació i del PP valencià Mompó, no té cap cabuda en la raó; qualificar els 'Bous al Carrer' com a activitat cultural és anar contra la ciència i reproduir actituds de maltractament animal. Tampoc com a tradició, ja que les tradicions que es basen en el maltractament d'éssers vius no tenen cabuda en una societat avançada com la nostra.

Aquesta decisió i el debat obert al voltant d'aquesta qüestió reflecteixen el retrocés en valors presents en la societat valenciana.

Així mateix, la posició dels partits polítics, com VOX, el PP. Ens Uneix, el PSPV-PSOE i Compromis, demostra les posicions en aquesta discussió que semblava superada.

Per una banda, insisteixen VOX i el PP en defensar la consideració dels 'Bous al Carrer' com una part fonamental de la cultura valenciana. Argumenten que aquesta festa té profundes arrels i contribueix de manera significativa a l'activitat econòmica de la Comunitat. Segons aquest punt de vista, aquesta tradició "també té un valor ecològic per al territori".

D'altra banda, tant el PSPV i COMPROMIS rebutgen aquesta perspectiva i es mostren oposats a la idea que els 'Bous al Carrer' siguen considerats com a cultura, també que les tradicions. Argumenten també que les festes basades en el maltractament d'animals no tenen cabuda en una societat avançada i progressista.

La vicepresidenta segona i edetana, Reme Mazzolari (PP), ha destacat que els bous al carrer “són un senyal d'identitat del poble valencià, amb gran implantació i acceptació popular”. Per contra, el portaveu del PSPV, Carlos Fernández Bielsa, s'ha negat a donar suport a la moció perquè “a pesar que nosaltres defensem l'arrelament i la tradició d'estos festejos, no li farem el joc a l'extrema dreta ni els blanquejarem”

  

Vicente Mompó- foto-Abulaila -Plenari de Diputació
Joan Serra

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal