El OBSET premia les bones pràctiques en responsabilitat social, sostenibilitat i transparència de set empreses de Paterna El OBSET premia les bones pràctiques en responsabilitat social, sostenibilitat i transparència de set empreses de Paterna
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El OBSET premia les bones pràctiques en responsabilitat social, sostenibilitat i transparència de set empreses de Paterna

L'Observatori de Sostenibilitat i Transparència (OBSET) ha celebrat la tercera edició dels premis que convoca cada any i mitjançant els quals ha reconegut el compromís de les empreses instal·lades en Paternes en matèries com a sostenibilitat, transparència, pràctiques ètiques i de bon govern o responsabilitat social.


La gala de lliurament de premis, que es va celebrar ahir a l'Hotel Mas Camarena del Parc Tecnològic, va reconéixer la labor d'un total de set empreses situades en les diferents àrees empresarials de Paterna: Europastry, Aimplas, Evaporalia, Polymer Char, Nova Pescanova, Tareca Vending i Barbeta Arquitectes.

Obset, és una iniciativa liderada per la EGM Parc Tecnològic Paterna amb el suport de diferents entitats com la EGM Font del Gerro, Associació d'Empresaris Tàctica, Associació Empresarial L'Andana i Associació de Petites i mitjanes empreses i Professionals, APYMEP, que compta amb el ple suport de l'Ajuntament de Paterna, a través de Paterna Ciutat d'Empreses que busca recopilar i estendre bones pràctiques en el camp de la sostenibilitat i la transparència de l'empresa valenciana.

En la clausura de l'acte, el portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament de Paterna, David Fortea va agrair "la labor de la EGM Parc Tecnològic i de totes les entitats que componem Paterna Ciutat d'Empreses incloent este consistori" per la seua aposta en la sostenibilitat i transparència empresarial i va enaltir "la posada en valor d'eixe esforç que ha sigut la clau de l'èxit perquè l'Agenda 2030 a Paterna i a Espanya siga exemplar i tinguem veritablement aparença d'arribar a bon port".

D'esta manera, "el desenvolupament dels ODS ja no és un valor afegit com fa anys, sinó un valor necessari per a les empreses" va defensar Fortea en la seua intervenció qui, al seu torn, va matisar que "és imprescindible la col·laboració públic-privada per a continuar avançant en el futur en esta línia de compromís".

Finalment, Fortea va concloure el seu discurs amb paraules de felicitació i reconeixement per a cadascuna de les empreses de Paterna pel seu destacat treball en l'àmbit de la sostenibilitat amb el qual han sigut guardonades en esta tercera edició de Premis OBSET.

El premi Economia Circular, entregat per Vicente Peñalver, president de Apymep, i recollit per Francisco Sergio López, gerent de Europastry, reconeix el seu esforç per la reutilització de materials i recursos, maximitzant el seu ús i minimitzant l'impacte ambiental.

José María Puig, CEO de Evaporalia, va recollir el premi Ètica, Governança i Transparència Empresarial, de mans de la gerent de ADET Tàctica, Asun Roselló. El guardó premia les seues pràctiques en pro de la integritat i mesures contra la corrupció en l'àmbit empresarial.

Polymer Char va rebre el guardó Innovació en Sostenibilitat, per l'impacte positiu dels seus desenvolupaments sobre el medi ambient. Javier Monrabal Orts va representar a l'empresa rebent el guardó de mans de David Fortea Pinya, portaveu de l'equip de govern municipal.

La regidora de Participació Ciutadana, Paquita Periche, va entregar el premi Benestar Laboral a AIMPLAS. El guardó que distingeix les mesures de conciliació familiar, desenvolupament professional, inclusió, equitat o diversitat, va ser recollit per Lola Palmero, responsable departament de Persones.

Nova Pescanova SL, va rebre el guardó a l'Empresa Responsable i Sostenible, entregat pel gerent de la EGM Font del Gerro, Joaquín Ballester a la directora del centre industrial, *Carmela Alonso. D'aquesta manera se'l reconeix com a referent en responsabilitat, sostenibilitat i compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Carolina Fuentes, gerent de Tareca Vending, va ser l'encarregada de rebre el premi a l'Empresa Familiar Responsable i Sostenible, de mans del vicepresident de la EGM Parc Tecnològic Paterna, Francisco Izquierdo. El guardó posa en valor la seua contribució a la millora del context social, respecte mediambiental i l'impacte en el seu entorn.

Finalment, el premi al Compromís Social amb la Comunitat Local va ser per a Barbeta Arquitectes, recollit per Víctor Barbeta de mans de José María Martínez, coordinador de Promoció Econòmica, Indústria, Empresa i Universitat de l'Ajuntament de Paterna. Este premi és un reconeixement al projecte realitzat per Barbeta Arquitectes a benefici de Aspanion per a la construcció de la Casa Hospital per a xiquets amb càncer a Paterna, iniciativa que ha involucrat a bona part de la societat civil juntament amb l'impuls de l'Ajuntament de Paterna perquè puga avançar fins a ser una realitat

El vicepresident de la EGM Parc Tecnològic Paterna, Fran Izquierdo, va agrair "la labor de les empreses premiades pel positiu exemple que estan donant a la societat". Esquerre també va posar en valor la funció de l'Observatori de la Sostenibilitat i Transparència, Obset, que "amb el treball dels seus components i el suport de Paterna Ciutat d'Empreses realitza una important labor per a la detecció, difusió i reconeixement de les bones pràctiques empresarials que influeixen directament en els nostres entorn".

Per part de la EGM Parc Tecnològic Paterna i AK Mitjana es va aprofitar l'acte per a presentar en primícia l'eina S-track per al mesurament d'indicadors ESG (factors ambientals, socials i de govern corporatiu) que molt prompte estarà a la disposició de totes les empreses.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal