El Magnànim edita el manual 'ArsConscribendiEpistolas', de Pedro Joan Núñez de Valencia El Magnànim edita el manual 'ArsConscribendiEpistolas', de Pedro Joan Núñez de Valencia
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Magnànim edita el manual 'ArsConscribendiEpistolas', de Pedro Joan Núñez de Valencia

L'Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació presenta una obra inèdita que revela el mètode de redacció d'epístoles del segle XVI de l'hel•lenista Pedro Joan Núñez de Valencia.   #Hel•lenista #ArsConscribendiEpistolas #InstitucióMagnànim #PedroJoanNúñez #Manuscrits

L'Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ens sorprèn amb una obra fascinant que ens transporta al món de les epístoles i la redacció de cartes en el segle XVI. 'ArsConscribendiEpistolas', editat per Juan Mª Núñez González i Toribio Fuente Cornejo, revela el mètode de redacció d'epístoles de Pedro Joan Núñez de Valencia, un hel•lenista destacat d'aquella època. Aquesta obra inèdita és un tresor literari que ara es dóna a conèixer al món.

Descobrint Pedro Joan Núñez de Valencia i el Gènere Epistolar

Pedro Joan Núñez de Valencia, un dels hel•lenistes més importants del segle XVI, va deixar una petjada significativa en l'acadèmia de l'època. Va ser catedràtic d'arts i llengües clàssiques en diverses universitats d'Espanya, incloent València, Saragossa, Lleida i Barcelona. La seua contribució a l'estudi de les llengües clàssiques i la retòrica va ser inestimable.

En aquells temps, les epístoles o cartes eren el principal mitjà de comunicació entre erudits i diplomàtics a tota Europa. Aquesta obra d'art epistolar era similar a l'ús actual de les xarxes socials per a comunicar-se. Les Facultats d'Arts, que servien com a preparació per a altres carreres, incloïen l'estudi del gènere epistolar, destacant la seua importància.

 La Troballa d'‘ArsConscribendiEpistolas’

'ArsConscribendiEpistolas' és un veritable tresor literari que s'ha transmés a través de diversos manuscrits trobats a biblioteques de Barcelona, Madrid, València i Saragossa. Aquest tractat sobre com redactar cartes va ser un dels cursos ensenyats per Nuñez de Valencia a les universitats on va treballar, tot i que potser mai va preveure que seria publicat en format impresa.

La impressió d'aquesta obra va ser gestionada per un grup de jesuïtes a Saragossa, que van produir un resum. A més, un famós impressor valencià d'origen holandés, Felipe Mey, també la va utilitzar en les seues classes de retòrica a la Universitat.

Els Editors: Juan Mª Núñez González i Toribio Fuente Cornejo

Aquesta obra excepcional ha estat portada als lectors gràcies als esforços dels editors, Juan Mª Núñez González i Toribio Fuente Cornejo. Juan Mª Núñez González és un acadèmic amb una dilatada trajectòria en Filologia Llatina, mentre que Toribio Fuente Cornejo especialitza en literatura medieval i lingüística romànica. Amb les seues àmplies experteses, han dut a terme aquesta tasca monumental per a compartir amb el món una obra que ha romàs inèdita durant segles.

 'ArsConscribendiEpistolas' és una obra que ens transporta a l'univers de les epístoles del segle XVI, revelant un mètode de redacció de cartes fins ara desconegut. Aquesta publicació ofereix una oportunitat única per a explorar la història de la comunicació escrita i l'impacte de Pedro Joan Núñez de Valencia en el món de les llengües clàssiques.

   


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal