El jutge obre judici contra l'antiga cúpula d'Interior de M. Rajoy i Villarejo pel 'cas Kitchen' El jutge obre judici contra l'antiga cúpula d'Interior de M. Rajoy i Villarejo pel 'cas Kitchen'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El jutge obre judici contra l'antiga cúpula d'Interior de M. Rajoy i Villarejo pel 'cas Kitchen'

        

Villarejo sempre en l'ombra, és ara la peça que apunta Fernandez Diaz

 El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha obert judici oral contra l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i la cúpula del seu gabinet, durant el govern de Mariano Rajoy, pel cas Kitchen. El cas Kitchen és un dels majors escàndols de corrupció política en la història d'Espanya. Ha posat de manifest els mètodes il·legals que el PP va utilitzar per a amagar els seus casos de corrupció.

El judici està previst que comence en els pròxims mesos. Si els acusats són condemnats, podrien enfrontar-se a penes de presó de fins a 19 anys

El jutge també ha rebutjat la responsabilitat civil a títol lucrativa del PP i l'estableix, de forma subsidiària, per a l'Administració General de l'Estat, en cas que els investigats resultaren condemnats.

Precisament ha sigut el Jutge Garcia Castellón, assenyalat periodísticament per la seua proximitat al PP, el que no ha tingut més remei que obrir el Judici Oral. Encara que lliura al PP com a responsable civil, mentre que assenayala a l'Estat en el seu lloc.

El cas Kitchen és una investigació judicial que indaga el presumpte espionatge il·legal realitzat per la cúpula del Ministeri de l'Interior del Govern de Mariano Rajoy a l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, i a la seua família, amb l'objectiu de sostreure'ls documentació comprometedora per al partit

El cas Kitchen s'emmarca dins de la macrocausa Tàndem o cas Villarejo.

El cas encara està en curs, i s'espera que el judici comence en els pròxims mesos. El cas es remunta a 2013, quan l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz va ordenar a l'excomissari José Manuel Villarejo posar en marxa una operació per a recuperar la documentació que Bárcenas tenia en el seu poder i que poguera incriminar al PP en casos de corrupció.

Villarejo va muntar un equip de policies que van espiar Bárcenas i la seua família durant mesos, i que fins i tot van arribar a irrompre en el seu domicili per a robar-li documentació.

El cas va eixir a la llum en 2018, quan diversos mitjans de comunicació van publicar informació sobre les escoltes telefòniques i les gravacions de vídeo que els policies havien realitzat a Bárcenas i a la seua família.

Des de llavors, el cas Kitchen ha sigut investigat per la Fiscalia Anticorrupció i per l'Audiència Nacional. Ara  en 2023, el jutge Manuel García Castellón llancà  el judici oral contra l'exministre Fernández Díaz, l'exsecretari d'Estat de Seguretat Francisco Martínez i l'excomissari Villarejo, entre altres acusats.

El judici està previst que comence en els pròxims mesos. Si els acusats són condemnats, podrien enfrontar-se a penes de presó de fins a 19 anys.

El cas Kitchen és un dels majors escàndols de corrupció política en la història d'Espanya. Ha posat de manifest els mètodes il·legals que el PP va utilitzar per a amagar els seus casos de corrupció.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal