El jutge alça el secret del sumari del cas Oltra després d'analitzar la policia més de 60.000 correus del seu equip El jutge alça el secret del sumari del cas Oltra després d'analitzar la policia més de 60.000 correus del seu equip
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El jutge alça el secret del sumari del cas Oltra després d'analitzar la policia més de 60.000 correus del seu equip

El titular del Jutjat d'Instrucció número 15 de València --que investiga un presumpte encobriment i l'obertura d'una investigació paral·lela dels abusos sexuals a una menor tutelada per part d'un educador, exmarit de l'exvicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra-- ha alçat el secret parcial de les actuacions que pesava sobre el cas, després d'analitzar el Grup Tècnic Operatiu de la Policia més de 60.000 correus de l'equip d'Oltra i persones relacionades amb la jove en el temps en què van succeir els fets.

La Policia ha rastrejat en una peça separada els correus electrònics enviats entre si per integrants del gabinet de la exconsellera entre tres períodes: des del 20 de febrer de 2017 fins al 23 de març d'aquest any, des de finals del 5 de juliol de 2017 fins a l'1 de desembre de 2017 i d'octubre a desembre de 2019, i amb un àmbit material: aquells que contingueren explícita referència als fets denunciats. L'educador va ser condemnat al desembre de 2019 a cinc anys de presó, condemna ratificada pel TSJCV i pendent de recurs al Suprem.

En total, s'han analitzat 48.000 d'un costat i 12.200 de l'últim període sense que consten indicacions sobre l'actuació en el departament i on s'inclouen documents sobre expedients en relació amb la menor i la petició de Fiscalia sobre el cas.

El mes de juny passat aquest Grup Tècnic Operatiu de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València ja va constatar que els correus entre membres del gabinet d'Oltra van començar el 8 d'agost de 2017, mes en què la exconsellera d'Igualtat amb el Botànic va declarar que va conéixer la citació judicial al seu exmarit per aquests fets, de la qual ella va saber el dia 4.

Del primer període, en el qual es van analitzar 48.000 correus, s'ha comprovat l'existència de 44 relatius a la menor de la directora del centre on van ocórrer els abusos --situació, informe i incidències--, i altres cinc de l'excap de gabinet d'Oltra, Miquel Real, a partir del 8 d'aqueix agost, sense que conste cap indicació a adoptar sobre el cas i on es trasllada diversa documentació relativa als fets i a la llavors menor, segons consta en un ofici de la Policia de data 25 de juliol.

Els investigadors subratllen que tots els correus corresponen als entregats pels funcionaris de la Generalitat a partir d'octubre de 2022, més de sis anys des dels fets denunciats, per la qual cosa resulta impossible determinar "si van existir o no més correus a part dels quals s'han analitzat i que foren esborrats en el seu moment o en els més de sis anys que han transcorregut des dels fets denunciats", segons consta en el sumari, al qual ha tingut accés Europa Press.

En aquest primer període, s'inclou un correu d'una tècnic de la secció de Menors de la Conselleria dirigit a la directora del centre, de data de setembre de 2017, on li trasllada que l'advocada necessita entrevistar-li a ella i a "Luis, l'educador, per separat, pel tema de Maite" i li comenta que és "molt urgent" perquè "les pressions de la DG són insistents".

En un altre ofici, datat el 5 de setembre, la Policia constata, a partir de l'últim trimestre de 2019, l'existència de quatre correus relacionats amb la causa de la directora del centre de menors; 21 de la ex directora territorial de València amb Oltra, Carmen Fenollosa; 22 de la ex directora general d'Infància, Rosa Molero, i cinc de Miquel Real, tots de desembre.

Estan relacionats amb escrits de Fiscalia, l'expedient informatiu o de protecció a la menor i igualment la Policia assenyala que fan referència a correus remesos i rebuts fa més de tres anys i resulta igualment impossible determinar si va haver-hi més a part d'aquests i que foren esborrats en el seu moment o en aquest període de temps.

En la causa el magistrat investiga a Oltra i altres 15 persones més entre tècnics i responsables de la Conselleria per una suposada investigació paral·lela en el departament que dirigia sobre el cas dels abusos sexuals a una menor tutelada per la Generalitat per part de l'exmarit de l'exvicepresidenta, educador social.

En la seua declaració davant el jutge, Oltra, que va dimitir arran de la seua imputació, va negar que ordenara obrir aqueixa investigació paral·lela a la judicial i va afirmar que es va assabentar dels abusos el 4 d'agost de 2017, quan va rebre una notificació judicial en el seu domicili, amb el que va assegurar que desconeixia el treball que havien estat fent els tècnics del seu departament des del mes de febrer anterior, quan la víctima, que llavors tenia 14 anys, va denunciar els fets.

La peça separada sobre aquests correus es va obrir arran de l'escrit de l'Associació Governa-Et, de la exdirigente de Vox Cristina Seguí, que demanava esbrinar qui van ser els integrants del Gabinet d'Oltra i la incorporació de les comunicacions via correu electrònic que pogueren mantindre entre si i amb el cap del Gabinet. Amb posterioritat es va obrir una segona relativa als correus entre dos ex alts càrrecs d'Igualtat: Enrique Alcocer, i l'ex secretari autonòmic Alberto Ibáñez.El primer hui dia és regidor de l'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve i el segon Diputat en les Corts de Madrid  



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal