El govern local de Riba-roja de Túria augmenta els impostos per 'Mantenir Serveis Públics davant de la Inflació' El govern local de Riba-roja de Túria augmenta els impostos per 'Mantenir Serveis Públics davant de la Inflació'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El govern local de Riba-roja de Túria augmenta els impostos per 'Mantenir Serveis Públics davant de la Inflació'

      




L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat un augment d'impostos per enfortir els serveis públics davant de l'augment de costos causats per la inflació.  #RibaRojaTúria #Impostos #ServeisPúblics #Inflació #PolíticaLocal

En una decisió que ha estat debatuda  en el darrer plenari, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha optat per augmentar els impostos municipals. Aquesta mesura ve després de dues legislatures de reducció d'impostos i és, segons el govern municipal, " una resposta a l'increment de costos provocats per l'inflació". 

Les principals taxes que experimentaran un augment són l'Impost de Béns Immobles (IBI), l'Impost de Construcció, Instal·lacions i Obres (ICIO) i l'Impost de Activitats Econòmiques (IAE).

 Impost de Béns Immobles (IBI)

Un dels canvis més significatius és l'increment de l'IBI, que passarà del 0,47% actual al 0,62%, el mateix que hi havia en 2014. Aquest augment afectarà el 100% de les vivendes de la localitat i suposarà una mitjana de 60 euros anuals d'impost addicional per a la majoria de les famílies. En la votació, el PSPV, partit majoritari, va donar suport a aquest augment, mentre que Compromís es va abstenir i Esquerra Unida-Podem, Partit Popular i Vox van votar en contra.

El raonament darrere d'aquest augment és garantir ingressos addicionals per a mantenir els serveis públics de qualitat en un context d'inflació creixent.

Impost de Activitats Econòmiques (IAE)

L'IAE també experimentarà un augment i només s'aplicarà a les empreses amb una facturació anual superior a 1 milió d'euros. En el primer tram, l'IAE passarà del 3% al 3,5%, i en el segon tram, augmentarà del 1% al 1,5% a partir de l'any que ve. Aquesta mesura també va rebre el suport del PSPV, l'abstenció de Compromís i Esquerra Unida-Podem, i l'oposició del Partit Popular i Vox.

L'increment de l'IAE es justifica com "una manera d'enfrontar l'augment de la inflació i garantir que l'Ajuntament disposi dels recursos necessaris per mantenir els polígons industrials, amb un cost que augmenta de 350.000 a 900.000 euros per a l'any vinent". Això representarà un augment mitjà de 100 a 300 euros anuals per a la majoria d'empreses afectades.

Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO)

L'últim impost que experimentarà un augment és l'ICIO, que passarà del 2,5% al 3,6%. Aquest canvi va ser aprovat amb els vots a favor del PSPV, l'abstenció de Compromís i els vots en contra del Partit Popular, Vox i Esquerra Unida-Podem.

Aquest augment s'ha justificat en la necessitat d'incrementar els ingressos municipals per afrontar nous desafiaments econòmics i continuar millorant els serveis públics.

Raons i Impacte

L'equip de govern de Riba-roja de Túria ha defensat aquests increments d'impostos com una mesura "moderada" per garantir serveis públics adients davant l'augment dels costos causats per la inflació. Argumenten que les polítiques i la gestió econòmica han millorat els serveis públics i impulsat el benestar i el progrés social. 

És important destacar que aquest augment també ve precedit d'una millora en els indicadors econòmics de la localitat, amb un pressupost anual que ha crescut de 21 a 38 milions d'euros. Aquest increment de recursos s'ha traduït en millores notables en serveis com la jardineria, la neteja viària, el transport públic municipal, la seguretat i les àrees industrials i urbanitzacions.

L'alcalde, Robert Raga, ha subratllat la importància d'aquests increments per a continuar oferint serveis públics adequats davant de l'augment dels costos degut a la inflació mundial i els reptes com la crisi energètica i les guerres internacionals.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal