Díaz en València: 'resoldre la financiació autonòmica No és una entelèquia, és una cosa absolutament imprescindible' Díaz en València: 'resoldre la financiació autonòmica No és una entelèquia, és una cosa absolutament imprescindible'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Díaz en València: 'resoldre la financiació autonòmica No és una entelèquia, és una cosa absolutament imprescindible'

La líder de Sumar i vicepresidenta segona del Govern en funcions, Yolanda Díaz, ha anunciat amb fermesa que la propera legislatura estarà centrada en la qüestió de la financiació, afirmant que això no és una mera idea abstracta, sinó una necessitat urgent per a la Comunitat Valenciana. En un acte de en el Palau de les Arts, Díaz ha remarcat que parlar de finançament no és només un tema polític, sinó una demanda de justícia fonamental per al benestar del poble valencià.

"La Comunitat Valenciana és l'autonomia pitjor finançada d'Espanya", ha insistit, subratllant que millorar aquesta situació és crucial per a garantir una educació i assistència sanitària de qualitat per als ciutadans. Ha reivindicat la importància d'enfortir el debat sobre la financiació autonòmica per a assegurar la justícia i el progrés democràtic, argumentant que això és el que els valencians han votat i mereixen.

La vicepresidenta del Govern en funcions, a més, ha garantit que en les negociacions amb el PSOE per aconseguir “un país i un govern millor” estan “presents els valencians”. "Hem d'aconseguir el que porteu molts anys exigint i crec que ho aconseguirem", ha manifestat. "Ha de ser la legislatura de València", Díaz també ha reivindicat inversions per a la millora de la xarxa de Rodalies i per a la connexió entre Alacant i Múrcia o amb l'aeroport de l'Altet. "No es pot governar i no hi haurà govern de coalició progressista sense el País Valencià a dins", ha garantit.

Per la seua banda, la diputada de Compromís-Sumar en el Congrés dels Diputats, Àgueda Micó, ha coincidit amb Díaz sobre l'èmfasi de la legislatura en la qüestió de la financiació, assegurant que aquesta prioritat es reflectirà en els acords d'investidura, els pressupostos i les lleis que s'aprovin. Ha defensat amb vehemència la necessitat d'una política que defenga la justícia i els drets socials, advertint al PSOE que cal mantindre's fidels a aquests principis per a obtenir el "nostre suport"r.

Cal destacar també les paraules del diputat Nahuel González  de Esquerra Unida, que ha instat a recuperar la unitat com a poble i a treballar per millorar la vida dels valencians  amb un govern progressista a Espanya que "millore la vida dels valencians", amb el propòsit de "guanyar el futur" davant de l'actual govern de la Generalitat, que està "traint la voluntat democràtica dels valencians". "Cada dia que passe serà un dia menys per a aquest govern de la vergonya, que diu públicament barbaritats com que no s'ha de parlar valencià, quan ells ni en parlen", ha manifestat. "L'única fórmula per aturar l'odi és millorar la vida de la majoria social", ha afegit Nahuel.

En general, els que han intervengut han posat en relleu la seua determinació a col·locar l'agenda valenciana en el centre del futur govern, destacant la importància de treballar per una millora significativa en la vida dels ciutadans valencians. La seua determinació enfront de la situació política actual i la seua demanda d'una millora substancial en la distribució de recursos per a la Comunitat Valenciana ha esdevingut un tema central en el discurs polític recent.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal