Crida d'Amnistia Internacional contra l'apartheid creat als palestins Crida d'Amnistia Internacional contra l'apartheid creat als palestins
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Crida d'Amnistia Internacional contra l'apartheid creat als palestins

  


 Esteban Beltrán, director d'Amnistia Internacional de l'Espanya, ha emès una contundent declaració sobre la situació actual entre Israel i Palestina, afirmant que "el Govern israelià considera els palestins un poble inferior". Aquesta contundent afirmació reflecteix el profund patiment i les greus violacions dels drets humans que es continuen vivint en aquesta regió del món.

Beltrán, amb un coneixement profund sobre els conflictes armats i els drets humans, ha destacat la continuïtat del patiment de la població civil durant dècades, subratllant els recents esdeveniments a Gaza com un dels capítols més cruels i dolorosos. Ha posat èmfasi en els crims de guerra perpetrats tant per Hamàs com per Israel, condemnant les matances indiscriminades de població civil i la destrucció d'infraestructures essencials com hospitals i escoles.

D'altra banda, Beltrán ha criticat contundentment la política israeliana de tractar els palestins com un poble inferior, equiparant aquesta actitud a un sistema d'apartheid. Aquesta discriminació estructural, segons l'opinió de Beltrán, ha generat un patiment continu i una situació de pesadilla per a moltes famílies. Això s'ha agreujat amb el bloqueig de Gaza, que ha portat al col·lapse del sistema sanitari i a la imposició d'ordres d'evacuació massives, considerades com a crims de guerra.

La comunitat internacional, segons les paraules de Beltrán, ha de fer més per pressionar Israel i garantir el respecte dels drets humans. Ha lamentat la manca de voluntat política per part d'alguns actors clau, com els Estats Units i la Unió Europea, per abordar l'apartheid i la impunitat a Palestina. A més, ha instat a un canvi radical en les polítiques migratòries europees, subratllant la necessitat d'una acollida més humana i respectuosa dels drets fonamentals dels migrants.

 Esteban Beltrán  recorda la necessitat de defensar els drets humans i la dignitat de tots els individus, independentment de la seua nacionalitat o origen. La seua crida a la comunitat internacional per a una acció més enèrgica i decidida en la protecció dels drets humans, així com el seu suport a les víctimes de violacions dels drets fonamentals,  obliga a reflexionar. .

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal