CCOO aposta per una legislatura 'de llarg abast' i reivindica anar 'més enllà' en qüestions com la jornada laboral CCOO aposta per una legislatura 'de llarg abast' i reivindica anar 'més enllà' en qüestions com la jornada laboral
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO aposta per una legislatura 'de llarg abast' i reivindica anar 'més enllà' en qüestions com la jornada laboral

Insta PSOE i Sumar a "no resignar-se" a una legislatura "curta i d'escasses matèries" encara que qualifica el seu acord de "bastant ambiciós"

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, i el poeta i director de l'Institut Cervantes, Luis García Montero, participen en el congrés 'Societat, drets i extrema dreta. L'ombra del capital' a València.

 El secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha subratllat que el pacte de govern assolit entre PSOE i Sumar és "bastant ambiciós", encara que ha demanat que l'acord de governabilitat "no s'ha de resignar a una legislatura curta o d'escasses matèries", ja que Espanya necessita, al seu judici, una "de llarg abast", ja que cal "donar la batalla" per anar "més enllà" en qüestions com la jornada laboral.

Així, en declaracions als mitjans aquest dissabte abans de participar en el Congrés 'Societat, drets i extrema dreta. L'ombra del Capitalisme al segle XXI' a València, ha instat al futur Executiu a ser "ambiciós" i a articular "aquestes batalles", per al que ha considerat "molt necessari" l'acord entre ambdues formacions.

En aquest context, ha assenyalat que l'acord és una "condició necessària" per a articular "una legislatura d'una majoria parlamentària d'investidura" i ha valorat que l'acord entre les formacions de Pedro Sánchez i Yolanda Díaz inclou "alguns dels problemes que ha d'abordar el nostre país".

"Aquesta legislatura ha de ser la del ple ocupació, la que aborde una millor utilització del contracte a temps parcial i la que regule definitivament l'economia de plataforma", ha exposat, encara que s'ha mostrat "conscient" que l'aritmètica parlamentària serà "complicada" al llarg dels pròxims quatre anys.

Tot i això, ha reivindicat el paper del diàleg social a l'hora de "canalitzar totes aquestes propostes" recollides en el document: "És molt necessari aquest acord, i després ja anirem esgranant a les taules de diàleg les posicions del Govern, que, evidentment, no són les del sindicat".

Així, ha reivindicat que CCOO pretén "anar més enllà" en "molts aspectes", entre els quals ha mencionat la reducció de la jornada laboral. "Es plantegen --en l'acord-- altres coses que són importants i que, encara que no apareguen en el document, CCOO ho plantejarà", ha apuntat.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal