Alberto Garzón tampoc assistirà a la jura constitucional de la Princesa al ser un acte d''exaltació' de la monarquia Alberto Garzón tampoc assistirà a la jura constitucional de la Princesa al ser un acte d''exaltació' de la monarquia
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Alberto Garzón tampoc assistirà a la jura constitucional de la Princesa al ser un acte d''exaltació' de la monarquia


Líder d'IU i ministre de Consum, Alberto Garzón, tampoc assistirà a l'acte de la jura constitucional de la Princesa Leonor aquest dimarts en el Congrés en línia amb els cinc diputats de la seua organització en la cambra que també s'absentarà.

Segons han explicat fonts de la formació, IU no vol contribuir a un "acte d'exaltació dels valors monàrquics" en una cerimònia que podria haver sigut "estrictament civil i molt més adaptada al segle XXI".

A més, han ressaltat que el coordinador federal d'IU tampoc va assistir a la coronació del Rei Felip VI celebrada el 19 de juny de 2014.

D'aquesta manera, Garzón no estarà present en aquest acte igual que les ministres de Podem Ione Belarra (Drets Socials) i Irene Montero (Igualtat), ja que la formació critica que aquest esdeveniment només persegueix "blindar" a la institució monàrquica.

Per contra, la líder de Sumar i vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, sí assistirà a la cerimònia del dimarts al capdavant d'una delegació institucional de la coalició d'esquerres, que componen la portaveu parlamentària Marta Lois i els membres de la Mesa del Congrés: Esther Gil i Gerardo Pisarello. També anirà el ministre d'Universitats Joan Subirats, com van explicar aquesta setmana fonts del seu departament.

El grup confederal va optar per una fórmula mixta al delegar la seua presència en una reduïda presència de càrrecs institucionals mentre permetia a la resta dels seus diputats absentar-se de la cerimònia. Per tant, els parlamentaris de forces com Podem, IU, Compromís, En Comú Podem (excepte Pisarello) o Més per Mallorca no participaran en l'acte, com ja han anunciat formacions com Junts, ERC, PNV i BNG.

.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal