Yolanda Díaz dóna suport a la proposta de convenció constitucional per reinterpretar la Constitució en matèria territorial Yolanda Díaz dóna suport a la proposta de convenció constitucional per reinterpretar la Constitució en matèria territorial
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz dóna suport a la proposta de convenció constitucional per reinterpretar la Constitució en matèria territorial


La líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha saludado la proposta llançada aquest dijous pel lehendakari basc Íñigo Urkullu de celebrar una convenció constitucional per reinterpretar la Constitució en matèria territorial, alhora que ha defés la creació d'un nou acord territorial "que tinga a veure amb l'Espanya plurinacional, amb un país divers".

La també vicepresidenta segona i ministra de Treball en funcions ha subratllat que la nova legislatura ha de treballar en un nou acord territorial. Segons el seu judici, Espanya ha d'avançar en "dues carreteres": "l'agenda social i l'agenda territorial", ha destacat en declaracions als mitjans abans d'assistir a l'estrena del monòleg teatral de Suzie Miller 'Prima facie', en els Teatres del Canal, a Madrid.

En un altre punt, en ser preguntada sobre les diverses interpretacions en el cas del bes de l'ex-president suspés de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, a la jugadora Jenni Hermoso, la ministra en funcions ha demanat "celeritat" en el mateix.

"Des de Sumar creiem que anem massa tard. Encara avui en dia estem en la mateixa circumstància que estàvem des del 20 d'agost i ha sigut la FIFA la que ha hagut de suspendre cautelarment a Rubiales", ha apuntat Díaz després de felicitar la futbolista Aitana Bonmatí, que ha sigut guardonada aquest dijous com la millor jugadora de la UEFA de la temporada 2022/23.

Pel que fa això, ha insistit que Espanya "no consent agressions masclistes", com ha qualificat el gest de Rubiales amb Jenni Hermoso a la final del Mundial de Futbol Femení.

D'altra banda, preguntada per les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que ha qualificat de "novata" l'apel·lació del Partit Popular al PSOE perquè els 'socialistes' deixin governar el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, Díaz ha subratllat que els 'populars' es troben en una "crisi de profunditat sense precedents".

"El fet que Ayuso impugne la posició política del president del PP ens indica exactament això", ha assenyalat, censurant al mateix temps la proposta del Partit Popular que ha qualificat de "fracassada".




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal