Yolanda Díaz, Alberto Garzón, Ione Belarra, amfitrions de l'esquerra europea 'The Left' en una trobada a Madrid Yolanda Díaz, Alberto Garzón, Ione Belarra, amfitrions de l'esquerra europea 'The Left' en una trobada a Madrid
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz, Alberto Garzón, Ione Belarra, amfitrions de l'esquerra europea 'The Left' en una trobada a Madrid

         


El grup de l'esquerra al Parlament Europeu, conegut com "The Left" (L'Esquerra), celebrarà unes jornades els dies 10 i 11 d'octubre a Madrid. Els líders de les principals formacions de l'esquerra alternativa a Espanya, Yolanda Díaz (Sumar), Ione Belarra (Podem) i Alberto Garzón (Izquierda Unida), seran els amfitrions d'aquest esdeveniment, al qual s'espera l'assistència de destacats representants, segons fonts de Público.

Aquestes jornades, que es realitzen periòdicament i són conegudes com "Study days" (Dies d'Estudi), s'emmarquen en les activitats relacionades amb la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea, que va començar el 1 de juliol i finalitzarà el 31 de desembre.

És rellevant destacar que aquest cap de setmana el grup europeu dels Verds també organitza una cimera a Madrid, en la qual participaran líders com Yolanda Díaz i l'exalcaldessa de Barcelona i líder dels comuns, Ada Colau. La vicepresidenta segona del Govern en funcions serà l'encarregada de clausurar ambdues jornades, tant la dels Verds aquest cap de setmana com la de The Left a l'octubre.

Les jornades de The Left tenen com a objectiu reflexionar sobre les problemàtiques i els reptes actuals i futurs que enfronta el món i aquest espai polític en particular. En aquest context, es prestarà atenció a les eleccions europees que se celebraran l'any vinent i a qüestions com la creixent onada reaccionària que afecta el continent, sent la retallada de drets laborals a Grècia el seu últim episodi sense precedents.

En la primera jornada, el dimarts 10 d'octubre, els eurodiputats visitaran el Congrés dels Diputats. L'endemà, el dimecres 11, es portaran a terme tres taules temàtiques de treball en les quals participaran destacats dirigents de l'esquerra espanyola.

Aquestes taules de treball abordaran els temes del feminisme, els drets laborals i la crisi ecosocial. A la taula de feminisme, participarà la ministra d'Igualtat en funcions i número dos de Podem, Irene Montero. La crisi ecosocial serà analitzada pel ministre de Consum en funcions i coordinador federal d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, així com l'eurodiputada i portaveu d'Izquierda Unida, Sira Rego.

Finalment, es durà a terme una tercera taula dedicada al treball i les polítiques laborals, en la qual participaran la ministra de Treball en funcions i líder de Sumar, Yolanda Díaz; el secretari general de Comissions Obreres, Unai Sordo; i l'eurodiputada d'Unides Podem canviar Europa, vicepresidenta de la comissió de Drets de la Dona i Igualtat al Parlament Europeu i referent de Sumar a The Left, María Eugenia Rodríguez Palop.

Aquestes tres taules de treball representen els eixos estratègics que el grup parlamentari de l'esquerra europea abordarà en el proper cicle polític: el feminisme, la defensa i el reforçament dels drets laborals i l'atenció a la crisi ecosocial.

En paraules de l'eurodiputada Rodríguez Palop, "durant aquests dies s'analitzaran els assoliments del feminisme, com l'adhesió recent de la UE al Conveni d'Istanbul, la Directiva europea contra la violència masclista o la reforma de la Directiva de Tracta, qüestions de la comissió d'Igualtat en les quals hem lluitat per avançar". Respecte a la taula de treball, afegeix: "En la comissió d'Ocupació hem treballat en la Directiva de Transparència salarial o la de Treballadors de Plataforma, seguint l'exemple del Ministeri de Treball".

La legislació impulsada pel Govern de coalició a la UE també es va destacar a l'esdeveniment. Segons l'eurodiputada, "els avenços legislatius que hem defensat a la UE són també aquells que s'han impulsat des del Govern de coalició d'Espanya. Sens dubte, caminem de la mà per aconseguir una Europa més feminista, sostenible i justa, amb la defensa dels drets laborals i els drets humans com a bandera".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal