Vilamarxant celebra el Dia Mundial Sense Cotxe en forma de carril ciclopeatonal Vilamarxant celebra el Dia Mundial Sense Cotxe en forma de carril ciclopeatonal
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Vilamarxant celebra el Dia Mundial Sense Cotxe en forma de carril ciclopeatonal

L'Ajuntament de Vilamarxant celebra hui divendres, 22 de setembre, el Dia Mundial Sense Cotxe, dins de la Setmana Europea de la Mobilitat. Des de la regidoria d'Urbanitzacions i Sostenibilitat, dirigida per Xavier Jorge, es continua apostant per convertir el terme municipal en un espai sostenible i que facilite la convivència entre tots els veïns del casc urbà i de les urbanitzacions i els treballadors del Polígon Industrial a través dels carrils ciclopeatonals.

Este projecte de mobilitat, que va començar en l'anterior legislatura, tracta de construir carrils ciclopeatonals dirigits exclusivament a vianants, bicicletes i patinets per fomentar la mobilitat i l'accessibilitat al terme municipal, així com la connexió amb les localitats pròximes.

A dia de hui, estes vies estan ja finalitzades en el Pont de Ferro pel tram del pas del riu Túria i en la passarel·la de la carretera de Xest pel tram del poble al Polígon Industrial. Estos carrils s'uneixen al ja existent en el riu Túria des de Pedralba a València que connecta el poble amb la capital i incentiva el turisme local i dels pobles pròxims. 

Entre les actuacions que continuen en marxa des de l'Ajuntament per tal de reduir l'ús dels vehicles motoritzats es troba la via del tram del Polígon Industrial, ja realitzat fins l'àrea industrial, i que començarà en breu. També, el tram del Pont de Ferro a Benaguasil i Llíria per l'antiga via, a falta de formigonar, i l'entrada a la Urbanització Monte Horquera que s'està finalitzant.

El regidor de l'àrea responsable, Xavier Jorge, ha destacat la importància de continuar treballant per aconseguir més actuacions favorables per a la localitat: "Estem treballant colze a colze amb la Diputació de València per dur a terme un nou carril ciclopeatonal que connecte el casc urbà amb Riba-roja, passant pel Pont de Ferro. El següent pas serà construir una via des de Vilamarxant cap a Xest i una altra cap a Pedralba", ha explicat Jorge.

"La idea és connectar les urbanitzacions amb el municipi de Vilamarxant, a més d'amb els pobles del voltant, per tal de millorar la qualitat de vida dels nostres veïns independentment de la seua ubicació. També, ser més sostenibles amb el medi ambient i incentivar el turisme per a que els visitants puguen conèixer Vilamarxant a través de la nostra natura del Paratge Natural Les Rodanes i el riu Túria", ha finalitzat el regidor.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal