UGT rebutja la supressió del valencià com a llengua vehicular en zones castellanohablantes: 'Perjudica la ciutadania' UGT rebutja la supressió del valencià com a llengua vehicular en zones castellanohablantes: 'Perjudica la ciutadania'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

UGT rebutja la supressió del valencià com a llengua vehicular en zones castellanohablantes: 'Perjudica la ciutadania'

   Reclama al Consell que "rectifique i escolte a la comunitat educativa"

   El sector d'Ensenyament de la Federació de Servicis Públics d'UGT rebutja "rotundament" la proposta de la Conselleria d'Educació de suprimir de les localitats, territoris i comarques valencianes que són castellanoparlants, l'ús del valencià com a llengua vehicular de l'ensenyament.

   UGT considera que la decisió, que s'instrumentalitzarà mitjançant la modificació urgent de la Llei de Plurilingüisme en la Llei d'Acompanyament als Pressupostos de la Generalitat per al 2024, "perjudica notablement l'alumnat i la ciutadania d'aquests territoris i comarques valencianes, ja que es veuran notablement discriminats en la seua formació i oportunitats de treball futur, en una comunitat que és bilingüe i té dos llengües oficials (castellà i valencià), enfront de l'alumnat, població i ciutadania de les localitats, territoris i comarques valencianoparlants".

   Amb aquesta mesura, a més, "no es garanteix realment que el nostre sistema educatiu valencià siga un sistema educatiu plenament multicultural i plurilingüe, ni tan sols equilibrat en l'ús de les llengües cooficials, garantint, com exigixen els tribunals de justícia, que disposen almenys, cadascuna d'elles, del 25% dels temps escolars", recalca el sindicat en un comunicat.

   UGT reivindica "un sistema educatiu valencià plurilingüe, amb l'ús equilibrat i proporcional en el mateix de les nostres dos llengües oficials, castellà i valencià, i amb la introducció progressiva d'altres idiomes estrangers d'ús a la Unió Europea (anglés, francés i alemany)".

   Per açò, UGT exigix al govern regional que "rectifique i escolte la comunitat educativa i la ciutadania valenciana, i, açò és l'important, que tracte en igualtat de condicions tota la ciutadania i li facilite les mateixes oportunitats per al seu desenvolupament personal i social".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal