Tuéjar: Adhesió de la seua Guarderia a la Xarxa d'Escoles Infantils de la Comunitat Tuéjar: Adhesió de la seua Guarderia a la Xarxa d'Escoles Infantils de la Comunitat
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Tuéjar: Adhesió de la seua Guarderia a la Xarxa d'Escoles Infantils de la Comunitat

A partir d'ara, el centre serà gratuït per als pares del municipi

El repte demogràfic es nodreix de xicotetes grans victòries, assoliments que els xicotets municipis aconsegueixen amb un enorme esforç i que suposen un gran pas cap al futur i la seua supervivència.

Una d'aquestes victòries que seran recordades és la que ha aconseguit el municipi de Tuéjar, poble de l'Alto Turia, que ha aconseguit adherir, a través de la Conselleria d'Educació, la seua guarderia a la xarxa autonòmica pública d'Escoles Infantils. Un centre que era de propietat i gestió municipal i que la Conselleria ha incorporat a la seua xarxa d'escoles infantils.

Un èxit conjunt de la ciutadania tuejana i de l'equip de govern local, visibilitzat especialment en la figura de Fina Herrero, anterior alcaldessa, que ha treballat per aconseguir aquest èxit durant molt de temps.

Servei gratuït

L'exalcaldessa ha subratllat que "vam començar amb això fa ja anys i ha costat molt treball, però finalment ho hem aconseguit. A partir d'avui l'Escola Infantil de Tuéjar compta amb dos professionals que podran cuidar dels més menuts".

Per la seua banda, Virginia Monrabal, regidora d'Educació, ha volgut agrair la feina de tota la corporació. "L'Escola Infantil passa a ser gratuïta per als pares i a més suposa un estalvi per a les arques municipals, ja que tant la mestra infantil com l'educadora les pagarà la Conselleria", i afig que "el pròxim pas, tot i que també requereix esforç, ha de ser la implantació d'un menjador per a ampliar l'horari del centre i ajudar a la conciliació familiar".

Pròxima parada: xec-bebè de 500 euros

"No sabíem si ho aconseguiríem", ha subratllat Carlos Tarazón, actual alcalde tuejà, "però la feina de Fina ha sigut silenciosa però incansable per aconseguir-ho. I ara estem veient ja resultats. Continuant amb la línia d'ajudes a la natalitat i criança, podem anunciar també que enguany aprovarem un xec-bebè de 500 euros per a pares que hagen estat empadronats a Tuéjar almenys 24 mesos".

Cal destacar que la guarderia (per a xiquets de 0 a 3 anys) va obrir el dilluns amb una educadora infantil i avui ja s'ha obert amb la mestra infantil també. Amb això, passa de costar 100 euros al mes per a cada xiquet a ser gratuïta per als pares.

"A més, enguany s'ha omplit, tenim 11 xiquets a la guarderia, el màxim", explica Tarazón amb orgull.

  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal