Tornant a la Normalitat després de les tormentes: Consells de l'OCU i Reclamacions Asseguradores Tornant a la Normalitat després de les tormentes: Consells de l'OCU i Reclamacions Asseguradores
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Tornant a la Normalitat després de les tormentes: Consells de l'OCU i Reclamacions Asseguradores


La Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha emés una recomanació relativa als recents fets ocorreguts durant les intenses tempestes de pluja i pedra. En aquests esdeveniments meteorològics excepcionals, la OCU recorda la importància de tenir en compte el paper del Consorci de Compensació d'Assegurances (CCA) en el cas de danys a vehicles i habitatges prèviament assegurats. El CCA podria assumir les indemnitzacions en aquests casos, sempre que les pòlisses estiguen en vigor.

En aquest context, OCU aconsella, en cas de patir un sinistre extraordinari, posar-se en contacte tant amb l'asseguradora com amb el Consorci tan prompte com siga possible. Cal destacar que el CCA no cobreix tots els riscs, així que cal revisar les condicions de la pòlissa i entendre les restriccions. És important assenyalar que aquests processos poden comportar períodes de carencia, com ara set dies des de la vigència de la primera pòlissa o de les següents si hi ha períodes sense cobertura enmig, i les indemnitzacions es determinen d'acord amb el que es va contractar en la pòlissa privada.

En cas que el dany no siga considerat extraordinari, és possible que alguns fenòmens de la naturalesa estiguen coberts per l'assegurança de llar, comunitat o vehicle, depenent de les pòlisses existents. En aquest escenari, l'asseguradora assumirà la responsabilitat dels danys si la cobertura està contractada.

Pel que fa als vehicles, els usuaris amb pòlisses de danys propis en la modalitat de tot risc, on normalment estan inclosos els danys per pedra o impactes d'objectes, poden reclamar els danys no considerats extraordinaris a les companyies d'assegurances. De la mateixa manera, aquells amb una pòlissa que incloga vidres poden sol·licitar indemnització en cas de ruptura d'aquests.

Per últim, OCU subratlla la importància de recopilar totes les proves relacionades amb l'origen i les conseqüències del dany. Aquestes poden incloure informes d'agències meteorològiques, retalls de premsa, fotografies, informes d'instàncies d'emergència, informes de les forces de l'ordre, protecció civil o bombers, així com testimonis oculars. Aquesta documentació serà essencial per a acreditar el sinistre i els seus efectes davant les asseguradores i, si escau, davant el Consorci.

Malauradament, OCU també assenyala que en diverses ocasions, tot i que els riscos estan coberts en teoria, les companyies d'assegurances poden respondre tard o posar impediments al pagament de les indemnitzacions per sinistres. En aquests casos, OCU anima els consumidors a presentar reclamacions en cas d'incompliment contractual.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal