Sumar designa Portaveu Adjunta Àgueda Micó de Compromís-Sumar, pendent de resoldre la proposta rotatoria de Sira Rego (IU) Sumar designa Portaveu Adjunta Àgueda Micó de Compromís-Sumar, pendent de resoldre la proposta rotatoria de Sira Rego (IU)
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar designa Portaveu Adjunta Àgueda Micó de Compromís-Sumar, pendent de resoldre la proposta rotatoria de Sira Rego (IU)

El grup parlamentari de Sumar al Congrés ha formalitzat el repartiment de les portaveus adjuntes, la qual cosa ha desencadenat un debat sobre la representació i la diversitat dins de la coalició política.

En una decisió que ha generat controvèrsia, Sumar va atorgar una de les portaveus adjuntes a la representant de Compromís, Àgueda Micó. No obstant això, això va implicar que Podem quedara exclòs de la terna de càrrecs en l'organigrama de Sumar a la Cambra Baixa, malgrat haver-ho sol·licitat en roda de premsa. També va destacar l'absència d'altres formacions de la coalició, com IU o Més País.

Micó, en assumir el seu nou rol com a portaveu adjunta de Compromís en el grup parlamentari Plurinacional-Sumar, va subratllar que la seva coalició representa la veu de la societat valenciana i que és el moment d'influir tant en el Congrés com en la conformació del Govern perquè els interessos valencians estiguin a la taula de discussió. Va destacar que la portaveu adjunta de Compromís és un espai d'influència i visibilitat per a les necessitats de la societat valenciana.

La composició del grup Sumar després de les eleccions inclou una coalició de vuit formacions, amb Sumar tenint deu diputats, mentre que IU, Podem i els 'comuns' compten amb cinc cadascun. Compromís té dos parlamentaris, Més País-Més Madrid també té dos, un per la Chunta i un altre per Més per Mallorca.

El grup havia registrat la seva formació parlamentària prèviament, amb Yolanda Díaz com a presidenta i Marta Lois com a portaveu. Les portaveus adjuntes es van distribuir en tres nivells, amb Aina Vidal dels 'comuns' ocupant la primera, Compromís com a la portaveu adjunta segona, i Jorge Pueyo com a portaveu adjunt tercer.

Sira Rego (IU) planteja que la decissió siga temporal i aplicar alguna forma de rotació amb criteris de proporcionalitat 

No obstant això, Sira Rego d'Esquerra Unida va plantejar una perspectiva interessant sobre el repartiment de càrrecs en el grup parlamentari de Sumar. Va suggerir que el repartiment de portaveus adjuntes podria considerar-se com un procés transitori i va proposar una solució futura immediata en aquest sentit. Va destacar la importància de la diversitat i la representació dins de la coalició política i va proposar la possibilitat d'aplicar alguna forma de rotació amb criteris de proporcionalitat perquè tothom es senti còmode amb la representació.

La definició del reglament de funcionament del grup parlamentari de Sumar podria oferir l'oportunitat de seguir treballant en perfeccionar el sistema de portaveus adjuntes, la qual cosa podria contribuir a la cohesió i al treball conjunt al Congrés, garantint una veu equitativa per a totes les formacions dins de la coalició.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal