Sumar definirà la seva direcció al Congrés i garanteix a Podem e Izquierda Unida que hi haurà 'visibilitat' per a tots Sumar definirà la seva direcció al Congrés i garanteix a Podem e Izquierda Unida que hi haurà 'visibilitat' per a tots
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sumar definirà la seva direcció al Congrés i garanteix a Podem e Izquierda Unida que hi haurà 'visibilitat' per a tots

Sumar es reunirà la setmana que ve amb el seu grup parlamentari per completar la configuració de la seua direcció i ha demanat a Podemos que no vegen el fet de quedar-se fora de les portaveus adjuntes com un "agravi" o "exclusió", donat que hi haurà visibilitat i iniciativa per a tots els partits de la coalició al Congrés.

Al respecte, la portaveu parlamentària del grup, Marta Lois, ha transmès que encara queden diversos factors per ordenar en l'activitat parlamentària i apunta concretament a la distribució que s'ha de fer de les portaveus de les comissions al Congrés.

En roda de premsa aquest dijous, Lois ha explicat que la setmana que ve, previsiblement el dimecres, hi haurà dos encontres importants en la tasca d'avançar en la configuració del grup parlamentari.

L'estructura del grup registrada reserva la Presidència per a Yolanda Díaz, la Portaveu per a la mateixa Lois i la Secretaria General per a Txema Guijarro, que ja va exercir eixe càrrec en el grup parlamentari d'Unides Podemos. A més, hi ha tres portaveus adjuntes que recauen en Aina Vidal (En Comú Podem), Àgueda Mico (Compromís) i Jorge Pueyo (Chunta Aragonesista), alternant en aquest últim cas amb el representant de Més per Mallorca, Vicenç Vidal.

D'aquesta manera, Lois ha explicat que es convocarà tots els diputats de Sumar amb motiu de l'inici del curs polític i també es definirà la direcció del grup, que és "plural".

Respecte a les queixes de Podemos després de no ostentar cap de les portaveus adjuntes o si s'atendrà la petició d'IU perquè aquests llocs siguen de caràcter rotatori, Lois ha insistit en què la distribució d'aquestes ha obeït a reflectir que Sumar és un espai "plurinacional".

D'aquesta manera, ha instat a què aquesta assignació no s'entenga com una "exclusió" o "agravi", donat que hi haurà al Congrés "molts espais" per a desplegar l'activitat parlamentària i el seu compromís és, funcionant com un grup cohesionat, que tant Podemos com IU i la resta de forces tinguen la seua visibilitat.

"Sumar serà gran si som una força coordinada, que treballa col·lectivament i ens sentim orgullosos de treballar per a un tot", ha insistit Lois.

El passat dilluns la formació PODEMOS va demanar disposar d'una de les portaveus adjuntes i va alertar que l'intent d'"invisibilitzar" a Podemos només portaria "desil·lusió" i afectaria a tot l'espai. També va deixar clar que anava a mantenir veu pròpia ja siga amb o sense portaveus al Congrés.

Després, la secretària general de la formació, Ione Belarra, va demanar a la líder de Sumar corregir "l'error polític" que suposava deixar fora a Podemos d'aquests llocs, assenyalant directament la "manca d'experiència" de Lois com a causa principal.

Mentrestant, IZQUIERDA UNIDA va manifestar que apostava per un sistema rotatori per a exercir aquests llocs perquè totes les forces polítiques es sentiren còmodes i va insinuar que la distribució de portaveus adjuntes no havia de ser definitiva. Així, aspira a que en la definició del reglament intern del grup aquest model siga tingut en compte.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal