Serà cobrir la realitat de les dones i la seva dedicació 24 hores durant 7 dies per setmana un primer objectiu de la Renda Bàsica? Serà cobrir la realitat de les dones i la seva dedicació 24 hores durant 7 dies per setmana un primer objectiu de la Renda Bàsica?
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Serà cobrir la realitat de les dones i la seva dedicació 24 hores durant 7 dies per setmana un primer objectiu de la Renda Bàsica?

Dones treballadores 24/7: una renda bàsica per a tornar a existir

Un article de Beatriz Durán en El Saltodiario el passat 2 de setembre Dones treballadores 24/7: una renda bàsica per a tornar a existir posa de nou damunt la taula la raó i la necessitat de la Renda Bàsica Incondicional (RBI) i aquesta vegada, l'enfocament no pot ser més encertat, sobre la necessitat de reconèixer la feina i la situació actual i reconéixer alhora que integrar donant capacitats a les dones que actualment ocupen les seues 24 hores i els seus 7 dies de la setmana a una feina no reconeguda, ni remunerada, però sense la qual la vida actual i l'organització social, simplement no existiria.

Beatriz Duran, argumenta i posa els exemples necessaris de forma hàbil, la millor lectura del qual és revisar l'article mateix, però que a títol de referència es basa en el següent:

L'article aborda la qüestió de la renda bàsica des d'una perspectiva de gènere i destaca diversos arguments:

  1. La desigualtat de gènere i la necessitat de redistribució de la riquesa: Planteja l'article que la implementació de la renda bàsica podria tenir un paper important en la presa de consciència sobre la corresponsabilitat en la societat i la desigualtat de gènere. "La redistribució de la riquesa, més el reconeixement del cercle infernal en el qual han viscut moltes dones, podria tenir una importància decisiva en la presa de consciència de la corresponsabilitat."
  2. Les raons per les quals les dones treballen malgrat les dificultats: Encerta l'autora a mencionar diverses raons, com les necessitats familiars i la pressió social, que porten les dones a treballar malgrat les dificultats. "Treballar proporciona una falsa seguretat respecte als reptes de la modernitat."
  3. La feina laboral i la feina de cura no proporcionen estabilitat ni seguretat: Quin currículum ofereix per a les dones el treball laboral com la feina de cuidados? És evident que no ofereixen estabilitat ni seguretat per a les dones. "La feina laboral no brinda estabilitat, i la feina de cuidados —no considerada com a treball— no proporciona seguretat de futur."
  4. La falta d'emancipació a través del mercat laboral: S'argumenta que el mercat laboral actual no permet a les dones assolir la màxima emancipació. "Careix de sentit seguir parlant del mercat laboral actual com un àmbit on la dona pot aspirar a la màxima emancipació." 
  5. La necessitat de reconèixer la vida més enllà de la feina: Deixa constància l'article que el treball no pot proporcionar una solució contundent als problemes de les dones, i s'emfatitza la importància de reconèixer la vida més enllà de la feina. "Si el treball no és capaç de donar-li sentit a la vida, procurar la salut física i mental o el desenvolupament de les dones, què és el que pot donar una solució de manera contundent?"
  6. La renda bàsica com una possible solució: Per tant, s'aborda la renda bàsica que podria ser una solució per a les dones que no es reconeixen en el mercat laboral ni en la feina domèstica. "No obstant això, la feina per a les dones està mal remunerada o no és reconeguda socialment; i en general, és un laberint sense possibilitat d'elecció entre treballar o no treballar."
  7. Finançament de la renda bàsica i la seua importància per a les dones: Finalment l'article no evita el problema de la sempre mal usada crítica sobre com podria finançar-se la RBI i apunta a que mitjançant impostos a les rendes més altes i l'acumulació de patrimoni, i s'emfatitza la importància del reconeixement del treball no remunerat de les dones. "La veritable política, la que posa de manifest tota injustícia social, ha de reconèixer les quantitats ingents de treball gratuït que han desenvolupat les dones al llarg de la història."
  8. La renda bàsica com una forma de tornar el treball no remunerat de les dones: La proposta de l'autora, com a argument no menyspreable en absolut,  argumenta que la renda bàsica és una forma de tornar a les dones la feina no remunerada que han realitzat al llarg del temps. "Exigir una política enfocada en la RBI no és més que una devolució de totes aquelles tasques invisibles que no han sigut considerades treball."

L'article sosté que la renda bàsica, a més de tractar problemes econòmics, pot tenir un impacte positiu en la igualtat de gènere i en el reconeixement del treball no remunerat de les dones.    Dones treballadores 24/7: una renda bàsica per a tornar a existir

Imatge que utilitza l'article referenciat
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal