Sánchez guanyaria les eleccions i Sumar desbancaria la ultradreta, segons el CIS Sánchez guanyaria les eleccions i Sumar desbancaria la ultradreta, segons el CIS
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sánchez guanyaria les eleccions i Sumar desbancaria la ultradreta, segons el CIS

El panorama polític actual es troba immers en una dinàmica complexa i canviant, en gran part definida pels resultats electorals del 23 de juny. Segons les últimes enquestes realitzades pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) ha aconseguit augmentar la seua avantatge sobre el Partit Popular (PP), liderat per Alberto Núñez Feijóo. Si celebràrem eleccions generals en aquest moment, els socialistes obtindrien una avantatge considerable, situant-se en un 33,5% d'estimació de vot, en contrast amb el 31,7% del PP.

Aquest panorama polític es torna encara més interessant en observar altres tendències que han sorgit en l'informe de setembre. La coalició Sumar, encapçalada per la vicepresidenta i ministra d'Ocupació en funcions, Yolanda Díaz, ha experimentat un creixement significatiu i s'ha posicionat en la tercera posició, amb un 11,9% de suport electoral encara que cau amb respecte al 23J. Això demostra la creixent influència d'aquesta coalició en el panorama polític actual.

Per la seua part, el partit d'extrema dreta Vox, que en anteriors eleccions generals havia aconseguit una presència més escassa que en 2019, es troba ara en quart lloc, amb un 11,1% dels vots projectats. L'electorat està disposat a explorar noves opcions i alternatives polítiques.

Quina és la projecció del CIS en cas d'una nova convocatòria electoral? Segons l'estudi, un 26,8% dels enquestats afirma que votaria pel PSOE en cas de repetició de les eleccions, mentre que un 22,8% optaria pel PP. En aquesta situació, Vox experimentaria una disminució en el seu recolzament, assolint el 6,7%, mentre que Sumar obtindria el 12,2% dels vots.


A més, les negociacions que ocupen l'esfera política sorgides després dels resultats del 23-J també tindran un impacte en la dinàmica catalana, segons el CIS, que iguala completament les dues forces independentistes en contesa. De fet, Junts per Catalunya, que s'ha revelat com una peça clau per a una eventual investidura de Sánchez després de no haver recolzat el Govern en la legislatura anterior, experimentaria un lleuger augment del 1,7% en l'estimació de vots, mentre que ERC, que ja va donar suport a l'Executiu progressista en la legislatura anterior, patiria una disminució de dos dècimes.





Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal