Sánchez destaca davant l'ONU les accions d'Espanya en matèria d'igualtat i contra el canvi climàtic Sánchez destaca davant l'ONU les accions d'Espanya en matèria d'igualtat i contra el canvi climàtic
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sánchez destaca davant l'ONU les accions d'Espanya en matèria d'igualtat i contra el canvi climàtic

   El president espanyol adverteix sobre la crisi de desconfiança cap a les institucions" per una ona "extremista i reaccionària"

   El president d'Espanya, Pedro Sánchez, ha destacat davant l'Assemblea General de l'ONU les accions del seu Govern en matèria d'igualtat i contra el canvi climàtic "a través dels fets" i no solament de paraula.

   "Espanya ha dit 's'ha acabai'. S'ha acabat amb totes les conseqüències. Perquè cada vegada que una dona avança, avancem tots, homes i dones, amb elles. Queda molt camí per recórrer i moltes batalles per lliurar per a aconseguir la plena igualtat. Cap més apressant que l'eradicació definitiva de la violència masclista, l'existència de la qual alguns s'atreveixen a qüestionar contra tota lògica", ha proclamat Sánchez.

   A més, ha destacat el "posicionament valent i decidit de la societat civil a Espanya" en matèria d'igualtat entre homes i dones.

   "No hi ha major antídot contra l'extremisme reaccionari que el feminisme. Sens dubte, la gran causa del nostre segle: el segle de les dones", ha afegit.

   Sobre la base d'això, ha demanat que la igualtat de gènere es veja reflectida en les posicions de màxim lideratge, inclosa l'ONU i l'Assemblea General, a les quals ha demanat "tindre-ho en compte".

LA DEMOCRÀCIA EN PERILL

   Durant el seu discurs, Sánchez ha advertit sobre la "profunda crisi de desafecció i desconfiança cap a les institucions" per una ona "extremista i reaccionària" que posen en perill "la defensa de la democràcia, els drets fonamentals, la igualtat i la justícia social".

   En eixe sentit, ha assegurat que aquests moviments compartixen un discurs de marginació i criminalització de minories desfavorides, de rebot a la igualtat i al feminisme o el qüestionament dels Drets Humans, civils i socials.

   "No és fàcil combatre a els qui fan de la mentida, la por i la manipulació la seua principal ferramenta. Però hi ha motius per a l'esperança en la determinació de moltes societats per a preservar un llegat d'avanços i progrés que no admet volta arrere", ha sostingut.

   Sánchez ha recordat les amenaces contra la democràcia que s'han viscut en els últims anys, esmentant l'assalt al Capitoli dels Estats Units o al Congrés del Brasil, a més dels recents colps d'estat al Níger i el Gabon.

   "El colp d'estat del passat 26 de juliol al Níger té greus implicacions. Al costat del de Mauritània, el del Níger era l'únic govern triat democràticament al Sahel. Una regió que acumula anys de deteriorament, i que corre el risc de convertir-se en una cadena d'estats fallits que pot estendre la inestabilitat a regions veïnes com el Golfo de Guinea, ja assotada per l'amenaça terrorista", ha anotat.

   Així, el mandatari espanyol ha garantit el seu compromís amb l'enfortiment de la democràcia, i ha subratllat "l'assoliment encomiable" del procés de pau a Colòmbia i del "valent" procés constituent a Xile.

   Pel que fa a Llatinoamèrica, Sánchez ha reiterat el seu compromís "amb la necessària tornada a la senda democràtica a Veneçuela per a retornar l'esperança d'un futur d'oportunitats per a la seua població".

   "Molts conflictes seguixen oberts en el món; d'altres, congelats. Per això, vull reiterar el suport decidit del Govern d'Espanya a la tasca dels enviats del secretari general per al Procés de Pau d'Orient Mitjà, a Síria, i a Líbia", ha expressat.

   Respecte al Sàhara Occidental, ha explicat que la solució ha de ser "política", "mútuament acceptable" i emmarcada en la Carta de l'ONU i en les resolucions del Consell de Seguretat.

   De la mateixa manera, ha promès seguir enviant ajuda humanitària a la població saharahui que es troba vivint en campaments.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal