El circuit RunCàncer València, organitzat per l'Associació Contra el Càncer a València i que compta amb el suport principal de la Diputació de València, CaixaBank i la Fundació 'la Caixa', ha iniciat el mes de setembre amb una dada històrica en la seua lluita contra el càncer, ja que ha recaptat més de dos milions d'euros per a la investigació des que es va iniciar en 2015.
"Nous anys de treball, plens de solidaritat contra el càncer a través de l'esport i l'activitat física, en els quals Organització, Juntes Locals, institucions, localitats, voluntaris i col·laboradors ho han donat tot per a difondre la importància d'aquesta lluita a través de l'esport i la solidaritat", ha assegurat en un comunicat el president de Contra el Càncer a València, Tomàs Trénor.
"Però --ha continuat Trénor-- sense els milers de marxadors i corredors, el que s'ha aconseguit fins ara haguera sigut impossible. Gràcies a tots ells per fer-ho possible i seguir-nos ajudant a ajudar". De fet, ja són 450.000 les persones que han participat en les gairebé 600 proves que s'han celebrat durant aquestes nou edicions i que han fet possible arribar, exactament, als 2.008.978 milions d'euros.
Fins a final d'any, RunCàncer celebrarà més de 50 noves proves en una 9ª edició que busca assolir tots els rècords en quant a participació i recaptació. Torrent, l'Eliana, Xàtiva, Moncada, Sagunt, Picassent, Faura, Gandia o Alcàsser són algunes de les localitats que acolliran una marxa i/o una carrera. A més, el 29 d'octubre arribarà una de les cites més esperades del circuit amb l'esdeveniment 'València contra el Càncer'.
El 100% de la recaptació per la venda dels dorsals de les marxes i curses de RunCàncer es destina a la lluita contra el càncer finançant beques predoctorals per a què joves investigadors puguen desenvolupar els seus projectes d'investigació oncològica.
L'Associació ja ha finançat 40 projectes científics impulsats per joves investigadors predoctorals. Aquestes ajudes tenen una durada de tres anys, prorrogables fins a un any més, i una dotació total que pot arribar fins als 88.000 euros --22.000 euros per any--.
"La solidaritat de tots es converteix en prevenció i investigació, és una ajuda real que esperem que puga seguir creixent en cada edició. Per la nostra part, seguirem treballant perquè siga així, i estem convençuts que entre tots ho aconseguirem", ha afegit Tomàs Trénor.
Unes ajudes que fan possible que els joves investigadors reben finançament per a desenvolupar la seua carrera científica, i que situen l'Associació de València com una de les Juntes amb major inversió i nombre de projectes científics finançats a nivell nacional..
Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Cap comentari :