Reversió sanitària i ubicació del Hospital Arnau: les incerteses del conseller de Sanitat de Mazón Reversió sanitària i ubicació del Hospital Arnau: les incerteses del conseller de Sanitat de Mazón
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Reversió sanitària i ubicació del Hospital Arnau: les incerteses del conseller de Sanitat de Mazón

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha assenyalat que la decisió de revertir la gestió privada dels departaments de Dénia, Manises i Elx-Vinalopó pot ser diferent en cada àrea de salut perquè "no està preconcebuda": "El paradigma de l'absència d'ideologia amb el qual treballem és que s'analitzarà cada departament i el resultat pot no ser el mateix".

Gómez, en una entrevista a Europa Press, ha recalcat que la decisió s'adoptarà segons el resultat de l'auditoria encarregada per determinar l'estat de tot el sistema sanitari públic valencià, que es preveu que estiga conclòs a finals d'any.

No obstant això, el resultat d'aquesta auditoria s'avançarà per a aquells departaments en els quals urgeix prendre una decisió, com a Vinaròs o Requena, on hi ha "molts problemes" en els reforços d'hivern, i en les àrees on finalitza el contracte de gestió, com és el cas de Dénia i Manises, per als quals el Govern del Botànic va iniciar el procés de reversió.

Gómez ha exposat que les eleccions han suposat "un retard en els tràmits administratius importants", però que treballa per agilitzar-los amb "un condicionament bàsic: l'absència de precipitació".

Així, ha assenyalat que no adoptarà una decisió pressionat pels terminis perquè "hi ha una que és insoslayable, que és la garantia al cent per cent que les 24 hores del dia, els 365 dies a l'any, tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana tinguen la millor sanitat". Per això, ha assenyalat que davant "la més mínima dubte no farem la reversió el 31 de gener a Dènia i en maig a Manises", però ha recalcat que "la pròrroga seria any rere any", encara que cap referència a les necessaries contractacions de personal.

Respecte a l'informe redactat per l'anterior equip de Sanitat que justifica la necessitat del retorn a la gestió pública a Dénia, ha replicat que "també hi ha tres o quatre estudis de la Sindicatura de Comptes per a no justificar-la". "La decisió s'adoptarà en base a un informe que primarà els criteris d'eficàcia i eficiència", ha insistit.

Primar l'assistencia    .. però sense contractacions?

A més, respecte a les peticions del personal perquè es mantinga el procés de reversió, ha recalcat que s'ha reunit amb els treballadors i ha assegurat: "Per descomptat que tindrem en compte les sensibilitats del Comitè d'Empresa, però el que prevaldrà serà l'assistència".

Gómez ha insistit que l'auditoria general determinarà "què tenim i on volem anar" en la sanitat pública valenciana amb "un mètode de qualitat: planifica, desenvolupa, controla i ajusta". Així, es podran aplicar criteris d'"eficàcia i eficiència" en cadascun dels departaments..

Del mateix mode, també s'està analitzant el futur emplaçament del nou hospital Arnau de València ja que ha criticat que l'anterior Consell va decidir que es ubicava en una parcel·la de Paterna "sense cap tipus d'estudis ni pla director". Ara, resoldran on es llevantarà, però de forma "meditada i rigorosa, reflexiva, amb estudis i amb plans funcionals".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal