Reobert el Judici de Francisco Camps per les Irregularitats de Gürtel Reobert el Judici de Francisco Camps per les Irregularitats de Gürtel
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Reobert el Judici de Francisco Camps per les Irregularitats de Gürtel

 

     


L'acte de Camps es reprèn aquesta setmana amb la declaració de l'ex inspector cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) que va dirigir la investigació de la trama, Manuel Morocho. El calendari de sessions d'aquesta vista oral inclou la citació de Morocho entre dimecres i dijous, juntament amb altres dos policies. El judici, no obstant això, es reprendrà demà dimarts amb la declaració de dos testimonis i un perit.

Cal destacar que en l'últim judici relacionat amb Gürtel, concretament el que es va centrar en els negocis de la trama a Boadilla del Monte, Morocho va acreditar l'ús de comissions per a les campanyes del Partit Popular en el municipi madrileny.

A preguntes de la fiscal, Morocho va detallar que l'estructura liderada per Francisco Correa s'encarregava no solament de realitzar preparatius per als esdeveniments, sinó també del "finançament" dels mateixos. "És a dir, es convertia en l'executor i el canalitzador dels fons, qualsevol fóra l'origen, que el partit posara a la seua disposició per a poder finançar eixos actes", va explicar aleshores.

En la seua declaració, en la qual va ratificar els informes que va elaborar al llarg de més de 10 anys d'investigació, Morocho també va entrar al detall del funcionament de Gürtel, que s'encarregava de negociar "amb el poder adjudicador com" calia anar "configurant els plecs" perquè s'adeqüaren a les característiques de l'oferta enfront de la de tercers, prevaler d'aquesta forma a les quals la trama considerava com a empreses amigues.

L'última sessió del judici a Camps es va celebrar el passat 18 de juliol, dia en el qual el president del tribunal, el magistrat José Antonio Mora, va emplaçar les defenses i acusacions a reprendre la vista oral a la volta del període estival.

En aquest judici, que va arrancar el passat mes de gener, Camps s'enfronta a una petició de la Fiscalia Anticorrupció de dos anys i mig de presó per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama Gürtel, del contracte per a l'expositor valencià de l'edició de Fitur 2009.

En la seua declaració en la vista oral, Camps va responsabilitzar a la "direcció nacional del PP de la contractació amb Gürtel, assegurant que es tracta d'un partit centralitzat". Durant el judici, a més, ha protagonitzat alguns moments sonats, com l'enganchón que va tindre amb Corretja a compte de la seua declaració.

"Eres un fill de puta", li hauria etzibat Camps al líder de Gürtel a la sortida d'una de les sessions del judici. L'expresident valencià s'hauria molestat per la declaració de Correa, que ha reconegut els fets i aconseguit un acord amb la Fiscalia

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal