PACMA veu 'immoral' que la Generalitat anuncie ajudes per als 'bous al carrer' dies després d'una agafada mortal PACMA veu 'immoral' que la Generalitat anuncie ajudes per als 'bous al carrer' dies després d'una agafada mortal
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

PACMA veu 'immoral' que la Generalitat anuncie ajudes per als 'bous al carrer' dies després d'una agafada mortal

   

   El partit animalista PACMA considera "immoral" l'anunci del vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, de destinar ajudes de la Generalitat als 'bous al carrer' l'endemà passat de l'agafada mortal d'aquest cap de setmana a la Pobla de Farnals, on un home de 61 anys va morir en els festejos taurins.

   En un comunicat, PACMA insta el govern valencià, que comparteixen PPCV i Vox, a reconsiderar la seua decisió i a no invertir "ni un euro públic" en aquest tipus de festejos taurins.

   Després de l'agafada a la Pobla de Farnals, aquesta formació política va sol·licitar la prohibició dels 'bous al carer' per crueltat animal i risc per a la salut pública. A més, fa dos mesos va iniciar una recollida de firmes contra els 'bous embolats' i tot tipus de festejos taurins.

   PACMA està en contra de l'afirmació de Barrera, qui va exercir com a torero, que els 'bous al carrer' són "tradició i cultura", en considerar que la decisió de destinar ajudes es deu a "interessos purament polítics".

   Segons adverteix el seu portaveu, Yolanda Morales, aquests esdeveniments "solament atrauen accidents, violència i borratxeres, com hem pogut demostrar una vegada i una altra amb imatges, i els animals, obligats a participar, paguen les conseqüències del desfasament".

   "És immoral que s'utilitze els diners dels contribuents per a finançar aquestes pràctiques cruels i perilloses que acaben amb la vida d'animals i de persones, i que deixen cada any desenes de ferits --assevera--. En lloc de subvencionar els 'bous al carrer', el govern valencià hauria de centrar-se a promoure verdaderes alternatives culturals i tradicionals que aportaren valor a la societat, perquè som notícia en la resta del món per les barbaritats que fem en nom de la tradició".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal