Més de 1.000 alumnes valencians, sense transport escolar el primer dia de curs per un problema de l'adjudicatària Més de 1.000 alumnes valencians, sense transport escolar el primer dia de curs per un problema de l'adjudicatària
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Més de 1.000 alumnes valencians, sense transport escolar el primer dia de curs per un problema de l'adjudicatària

   Un total de 14 conductors no s'han presentat, la qual cosa ha afectat a d'altres rutes i una desena de centres de la província de Valencia

   Al voltant d'un miler d'alumnes usuaris del transport escolar- -en concret 1.080-- s'han vist afectats aquest dilluns, primer dia del curs 2023-2024 a la Comunitat Valenciana, al no presentar-se 14 conductors de d'altres rutes, totes elles de la província de Valencia. Aquesta incidència de l'empresa adjudicatària del servici ha afectat a estudiants de deu centres educatius.

   Des de la Conselleria d'Educació han detallat que aquesta incidència ha afectat a cinc centres d'Educació Especial, tres instituts d'Educació Secundària (IES) i dos col·legis d'Infantil i Primària.

   En tots els casos el servici correspon al mateix lot, adjudicat a la UTE Escolar Valencia V5 i l'empresa Monbus, amb qui ja ha contactat l'administració valenciana perquè se solucione el problema, ja que, segons han recalcat fonts del departament de Campanar a Europa Press, se'ls ha traslladat que això ha d'estar solucionat immediatament.

   Les mateixes fonts recorden que en tota la Comunitat Valenciana hi ha un total de 641 rutes de transport escolar, amb prop d'1.100 autobusos, la qual cosa permet el desplaçament de 43.700 alumnes i alumnes. En el cas de la província de Valencia, són 197 rutes i la incidència ha repercutit en 14 d'elles.

   Segons ha pogut saber Europa Press, la UTE addueix que s'havia planificat l'execució del servici amb un nombre suficient de vehicles, conductors i acompanyants necessaris per a la correcta prestació dels servicis.

SUBROGACIÓ

   Així, mantenen que des de la firma del contracte, el passat 21 d'agost, la UTE es va posar en contacte amb l'operadora ixent per a recaptar informació sobre el personal conductor i acompanyant amb l'objectiu de complir el deure legal de subrogació, ja que no havien rebut aquestes dades.

   De fet, transcorregut "àmpliament" el termini de comunicació i quan la UTE ja havia procedit a la cerca de personal, el 4 de setembre l'operadora ixent va facilitar finalment un llistat de personal conductor que incloïa un total de 98 professionals sense que, pel que sembla, després de la posada en contacte amb ells, hagueren acceptat integrar-se en la plantilla de la UTE Escolar València V5. Això és, segons les dades que esgrimeix l'unió d'empreses, dels 98 conductors comunicats per l'operadora ixent, solament cinc van acceptar passar a formar part de la plantilla de la UTE Escolar València V5.

   Per això, la UTE actual va intentar integrar en la seua plantilla el nombre de conductors i acompanyants necessaris per a la prestació correcta dels servicis. No obstant això, "per circumstàncies alienes a la seua voluntat", no han comparegut 14 de conductors.

   Fonts coneixedores assenyalen que en aquests moments la UTE està intentant esbrinar les circumstàncies que han motivat l'absència dels conductors en l'inici de les rutes i així poder prendre les mesures oportunes. Igualment, apunten que es treballa per a posar "tots els mitjans al seu abast" per a donar complir els termes del contracte i que traslladen les seues disculpes tant a l'administració valenciana, com a les famílies, alumnes i centres d'educació.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal