L'oposició demanarà que Barrera explique a Les Corts si incorre en incompatibilitat per administrar diverses empreses L'oposició demanarà que Barrera explique a Les Corts si incorre en incompatibilitat per administrar diverses empreses
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'oposició demanarà que Barrera explique a Les Corts si incorre en incompatibilitat per administrar diverses empreses

Els partits de l'oposició a Les Corts Valencianes --PSPV i Compromís-- han anunciat que sol·licitaran la compareixença del vicepresident de la Generalitat i conseller de Cultura, Vicente Barrera, perquè "done explicacions de per què incompleix la llei" d'incompatibilitats en continuar com a administrador de set empreses. La majoria d'elles situades socialment al carrer Cronista Carreres de València





D'altra banda, tant el PP com Vox, partit al qual pertany aquest membre del Consell, han defès que hi ha un termini de dos mesos per dur a terme la tramitació corresponent, al mateix temps que han subratllat l'honradesa d'aquest govern.

La síndica socialista, Rebeca Torró, s'ha referit aquest dimarts, després de la celebració de la Junta de Síndics, a la informació publicada a El Confidencial en la qual s'assenyala que Vicente Barrera figura en els consells de diverses societats un mes i mig després del seu nomenament en l'executiu autonòmic.

"Li demanarem explicacions i que comparega i li farem totes les preguntes i iniciatives parlamentàries sobre per què incompleix la llei. En aquests moments, el vicepresident està incomplint-la perquè és incompatible exercir la seua tasca amb estar d'alta com a administrador de set empreses", ha afirmat Torró.

En termes similars s'ha pronunciat el portaveu de Compromís, Joan Baldoví, qui també ha anunciat que la seua formació demanarà que el vicepresident explique en la cambra si està incorrent en "una flagrant incompatibilitat". Per això, ha indicat, Compromís ha sol·licitat a l'Oficina de Conflicte d'Interessos si té constància que això s'ha produït.

Baldoví ha remarcat que Barrera ha tingut temps per a regularitzar la situació. "Era el primer que sabia que anava a ser vicepresident, que anava a ser conseller. Fa dos mesos que ho sabia. Agost és hàbil en el registre del mercat i, per tant, ha tingut temps", ha destacat.

I ha afegit: "L'obligació d'un govern és complir la llei, que clarament estableix les incompatibilitats d'un conseller i vicepresident. I, per tant, el que cal fer és donar una explicació i renunciar a ser administrador d'aquestes set empreses".

No obstant això, la portaveu parlamentària de Vox, Ana Vega, ha manifestat que "hi ha un termini legal de dos mesos per a presentar la declaració de béns i fer tota la tramitació que corresponga".




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal