Llíria i les seves bandes reten homenatge al compositor i director Carlos Pellicer Llíria i les seves bandes reten homenatge al compositor i director Carlos Pellicer
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria i les seves bandes reten homenatge al compositor i director Carlos Pellicer

La Banda Simfònica Unió Musical i l'Ateneu Musical i d'Ensenyament Banda Primitiva de Llíria van ser els protagonistes de la gran cita musical de la capital del Camp de Túria. El Concert de les Bandes, celebrat a la plaça Major en el marc de la Fira i Festes de Sant Miquel 2023, va servir en aquesta edició per a ret homenatge al prestigiós compositor i director valencià, Carlos Pellicer.

Nascut a Benigànim, Pellicer compta amb una extraordinària carrera professional en la composició, direcció i docència musical. Ha rebut nombrosos premis nacionals i internacionals. A més, ha rebut encàrrecs i estrenat les seues obres en més de 20 països de tot el món.
La Unió Musical, sota la direcció de Vicent Balaguer, va interpretar les peces "Eugenia López" de Bernardo Adam Ferrero, "Seqüència per a banda" de Carlos Pellicer i "Segona simfonia op.44" de James Barnes.

Per la seua part, la Banda Primitiva, dirigida per Pedro Vicente, va fer sonar les notes de "La Marcelina" d'Adam Ferrero, "Dis-TENSIONS-diS" de Pellicer i "Simfonia número 7, Leningrad" de Shostakóvich. Va tancar la seua actuació amb la interpretació dels himnes de Llíria i de la Comunitat Valenciana.
Cada banda de Llíria, Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, va incloure una obra de l'homenatjat en aquesta edició en el seu repertori. A més, van interpretar un pasdoble d'Adam Ferrero, un altre il·lustre compositor valencià que va morir l'any passat i que va ser el primer homenatjat en aquest Concert de les Bandes, quan es va establir aquest reconeixement l'any 2006. D'aquesta manera, les societats musicals de la localitat van voler fer un recordatori pòstum a la seua figura.





Actuación Unió Musical
Actuación Banda Primitiva
Carlos Pellicer dirige el Himno de la Comunitat Valenciana

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal