L'inspector de 'Gürtel' afirma que la trama va arribar a València 'mercè la bona relació' de Camps amb 'El Bigotes' L'inspector de 'Gürtel' afirma que la trama va arribar a València 'mercè la bona relació' de Camps amb 'El Bigotes'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'inspector de 'Gürtel' afirma que la trama va arribar a València 'mercè la bona relació' de Camps amb 'El Bigotes'

Destaca la "proximitat" i la "familiaritat" de "El Bigotes" amb l'expresident valencià i la seua família

L'ex inspector cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) que va dirigir la investigació de 'Gürtel', Manuel Morocho, ha assegurat aquest dimecres que la trama liderada per Francisco Correa es va instal·lar a la Comunitat Valenciana "gràcies a la bona relació" existent entre l'aleshores president autonòmic, Francisco Camps, i un dels caps de la organització: Álvaro Pérez, 'El Bigotes'.

Morocho s'ha expressat així en la seua declaració com a testimoni en el judici que es segueix a l'Audiència Nacional per les presumptes irregularitats en l'adjudicació a Orange Market, una de les empreses de la trama Gürtel, del contracte per a l'expositor valencià de l'edició de Fitur 2009. Per aquests fets el mateix Camps s'enfronta a una sol·licitud de la Fiscalia Anticorrupció de dos anys i mig de presó.

A preguntes del Ministeri Públic el mateix Morocho ha detallat que 'Gürtel' va decidir "generar una estructura nova a València" per la proximitat entre Pérez i Camps, "larvada durant tot el temps" en què la trama "treballava a nivell nacional realitzant campanyes" per al Partit Popular.

"Consideraven que s'obririen les portes per a la consecució d'actes de campanya i la contractació per a l'administració valenciana", ha assegurat l'inspector. Cal recordar que 'El Bigotes', en la seua declaració com a acusat, va dir que seria "obscè negar l'evident". "Entenc que es vulga negar l'innegable, però hi havia molta gent a València que sabia quina era la meua relació amb el senyor Camps", va destacar llavors.

'EL BIGOTES', UNA "PERSONA MOLT LOCUAÇ"

En aquest context, Morocho ha definit a 'El Bigotes' com "una persona molt locuaç" que tenia "moltes converses diàries amb molta gent", entre la qual s'incloïen "càrrecs de la Generalitat, responsables polítics del partit o empresaris".

No obstant això, l'inspector ha deixat clar que les converses de Pérez amb Camps "o el seu entorn familiar" eren variades. "El contingut de les mateixes literalment posa de manifest una proximitat, una familiaritat en la qual es donen compliments sobre el que estan fent o planifiquen el que faran", ha explicat.

Segons Morocho, en aquestes xerrades hi havia "un agraiment respecte a Pérez pel que fa per la família i les atencions que té amb ells".

Aquesta unió va quedar escenificada en una de les converses que Correa va mantindre amb 'El Bigotes', en la qual el líder de 'Gürtel' li advertia que "una persona que treballa per al president -per a Camps- s'ha de prevenir perquè li donaran".

ELS REGALS DE LA TRAMA

"Ell (Pérez) treballa per al president, no per al Partit Popular de la Comunitat Valenciana. És la visió que té l'estructura Correa. Són converses que parlen de proximitat", ha conclòs Morocho.

L'inspector també s'ha referit als regals que la trama va fer a càrrecs públics. "És normal que s'estenguen més enllà del responsable polític: busquen que vegen en Álvaro Pérez a algú de confiança, algú proper, que no sols els fa un esdeveniment", ha assenyalat.

En aquesta relació de beneficiaris, ha sostingut, apareixerien els pares de Camps, així com càrrecs de confiança i responsables dels processos dels expedients de contractació. "En les converses de Pérez amb Camps i la seua dona ell dóna a entendre que és un regal ad hoc", ha afegit.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal