Les pluges provoquen inundacions que obliguen a tallar la CV-35, un túnel a València i les línies 1, 2 i 4 del metre Les pluges provoquen inundacions que obliguen a tallar la CV-35, un túnel a València i les línies 1, 2 i 4 del metre
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les pluges provoquen inundacions que obliguen a tallar la CV-35, un túnel a València i les línies 1, 2 i 4 del metre

Els bombers realitzen buidatges i rescats de persones en cotxes atrapats per l'aigua en diversos municipis de la Comunitat Valenciana

    Les pluges caigudes en les últimes hores en gran part de la Comunitat Valenciana, especialment al litoral, han provocat inundacions que han obligat a tallar la carretera CV-35 a l'altura de Burjassot i diversos túnels a la ciutat de València, així com a interrompre el servici de les línies 1, 2 i 4 de Metrovalencia.

Quant a les carreteres, durant el matí s'ha procedit al tall total de l'accés a la CV-35 des de Sant Antonio de Benaixeve per inundació, a l'altura del quilòmetre 13,9. També s'ha tallat la circulació en el quilòmetre 4,5 al seu pas per Burjassot, en direcció cap a la CV-365.

Respecte a Metrovalencia, la inundació de la via ha obligat a interrompre la circulació de la Línia 1 entre les estacions d'Entroncament i Bétera, de la Línia 2 entre Benimàmet i Llíria i de la Línia 4 de tramvia entre Entroncament i Mas del Rosari i Lloma-Llarga Terramelar, segons ha informat Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) via xarxes socials.

Davant aquestes situacions, FGV ha establit un servici sustitutorio d'autobús entre Les Carolines-Fira i Font del Pitxer i entre Entroncament i Bétera. També s'han produït "problemes puntuals" en el funcionament de bombes auxiliars d'acovardisca en passos inferiors.

Passades les 11.15 hores s'ha restablit la circulació de la Línia 2, "amb retards", sobre les 11.30 hores la Línia 4 entre Entroncament i Vicent Andrés Estellés i passada aquesta hora en la Línia 1 entre Entroncament i Bétera, encara que en aquest últim cas també "amb retards", ha precisat FGV.

Els respectius consorcis provincials i municipals no han notificat "incidències significatives", encara que si que han realitzat diversos servicis en el clavegueram i passos subterranis en el cas d'Alacant, segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències.

TÚNELS TALLATS A VALÈNCIA

A la ciutat de València, l'acumulació d'aigua ha obligat a tallar al trànsit el túnel de l'avinguda Germans Machado en tots dos sentits, el de Menéndez Pidal-Tirso de Molina i el de Camí de Montcada, tots ells per acumulació d'aigua, segons ha informat la Policia Local en el seu perfil en la xarxa social X (abans Twitter).

A les 11.16 hores s'ha reobert la circulació del de Germans Machado en sentit Alfauir i a les 11.49 hores ha quedat obert en els dos sentits, ha detallat el Centre de Gestió de Trànsit de l'Ajuntament. Poc abans de les 12.00 hores s'han obert el de Camí de Montcada i el de Menéndez Pidal-Tirso de Molina.

El túnel de Pío XII, per la seua banda, ha registrat una "gran acumulació d'aigua". Malgrat això, roman obert encara que patrulles de la Policia Local s'han desplaçat el lloc. D'altra banda, el carrer Serra Dimarts i l'avinguda Levante UD han quedat inundades i presenten "dificultats" per a circular per les mateixes.

La Policia Local i els efectius del cos de Bombers de l'Ajuntament de València han atès fins el 16 actuacions relacionades amb les pluges.

D'altra banda, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) ha indicat que no s'han registrat incidències en les lleres, mentre que el telèfon '112 CV' ha atès 20 casos per incidències relacionades amb la pluja en les ultimes dos hores, ja siga de vehicles bloquejats o d'acovardisques d'aigua.

ACTUACIONS DE BOMBERS

Quant a les intervencions de bombers, en la província de València el Consorci Provincial ha actuat en el municipi de Godella per a rescatar vehicles atrapats a la CV-31, on ha auxiliat a una persona en "bon estat".

També han intervingut a Mislata per despreniments de rebles d'un balcó i en una vivenda inundada, a Burjassot han realitzat acovardisques d'aigua en un institut, en un centre de salut i en dos vivendes, a Meliana han rescatat diverses persones en dos cotxes que han quedat atrapats en un pas inferior i a Museros han actuat en un pàrquing inundat.

A la província d'Alacant, s'han produït cinc accidents per eixides de via en el terme municipal d'Elx, on en un d'ells una persona ha resultada ferida lleu. Així mateix, han saltat varies trapes de clavegueram en la zona del polígon d'Altabix i els carrers Mariano Benlliure i Llibertat, sense produir danys materials ni personals.

A la província de Castelló, efectius del parc del Baix Maestrat s'han mobilitzat al rescat d'una persona en l'interior d'un vehicle atrapat per l'aigua en el pas d'un túnel a Vinaròs, mentre que bombers de la Plana Alta han rescatat dos persones en un altre vehicle atrapat per l'aigua a Torreblanca.

TEMPESTATS AMB APARELL ELÈCTRIC

Respecte a l'activitat meteorològica, en les últimes hores l'aparell elèctric ha caigut en major mesura en la zona litoral de la Comunitat Valenciana i les tempestats s'han desplaçat cap al nord. Els registres de precipitacions més destacats s'han localitzat en Elx (67,5 l/m2), Loriguilla (66), València (44) i Sella (38,8), segons les dades de l'Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet) difosos pel Centre de Coordinació d'Emergències.

Les pluges generalitzades amb tempestat han afectat al litoral de València i nord d'Alacant, amb intensitat forta o molt forta. El nucli més actiu s'ha situat en el mar, enfront del litoral de la comarca valenciana de la Safor, mentre que ha començat a buidar pel sud d'Alacant, segons Emergències.

Les tempestats que han afectat a la ciutat de València no han quedat estàtiques i s'han desplaçat de sud a nord pel que, encara que tenen intensitat molt forta, han sigut "de curta durada", ha explicat Aemet, que ha informat així mateix que també s'ha registrat alguna rebentada humida, encara que amb ratxes "no excessivament fortes" de fins el 50 km/h a València.

L'aeroport de València, pel seu costat, ha notificat tempestat forta de pluja, amb una visibilitat horitzontal de 400 metres i vent del nord-est.

A la província d'Alacant la tempestat ha buidat "ràpidament". El "últim espertenec" de la mateixa s'ha produït en la Marina Alta, amb precipitacions d'intensitat molt forta o torrencial que han deixat acumulats de 57,0 l/m2 a Xàbia, dels quals 55,8 han sigut en una hora.

De cara a les pròximes hores, segons Aemet, la previsió és "favorable" a tempestats "molt intenses", amb "notable" inestabilitat convectiva, vent de l'est i sud-est en un estrat de 2 quilòmetres i un perfil atmosfèric saturat des de superfície fins el 9 quilòmetres d'altitud.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal