Les llengües cooficials es podran parlar al Congrés a partir de la setmana vinent Les llengües cooficials es podran parlar al Congrés a partir de la setmana vinent
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les llengües cooficials es podran parlar al Congrés a partir de la setmana vinent

   

   La Mesa del Congrés ha adoptat aquest dimecres un acord, amb el vot en contra del PP, perquè les llengües cooficials es puguen utilizar a l'hemicicle a partir de dimarts, fins i tot abans que s'aprove la reforma del Reglament del Congrés que es va registrar amb aquest objectiu.

   De fet, els diputats que ho desitgen ja les podran fer servir en el debat de presa en consideració d'aquesta reforma reglamentària, que serà l'únic punt del ple de l'ordre del dia que se celebrarà la setmana vinent.

   Fonts parlamentàries han explicat que la traducció al català, el gallec i el basc estarà garantida atès que el Congrés contractarà els traductors que estimi oportuns i que ja treballaven al Senat.

   A més, la institució compta amb auriculars perquè tots els presents a l'hemicicle puguin entendre els oradors que facin servir aquestes llengües cooficials. Això sí, si ningú vol fer servir l'asturlleonès o l'aranès s'haurà d'autotraduir.

   Amb aquesta decisió, el PSOE i Sumar compleixen amb l'anunci de la presidenta del Congrés, Francina Armengol, en el seu discurs després de ser elegida el passat 17 d'agost, quan va assegurar que les llengües cooficials es podrien fer servir a partir d'ara.

   L'ús del català, el gallec i el basc va ser la condició que els grups independentistes d'ERC i Junts van posar al PSOE per donar suport a l'elecció d'Armengol i garantir així una majoria progressista a la Mesa de la cambra baixa.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal