Laura Lechuga ja té el seu mural de Dones de Ciència: 'Espere que la meua imatge servisca d'inspiració' Laura Lechuga ja té el seu mural de Dones de Ciència: 'Espere que la meua imatge servisca d'inspiració'
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Laura Lechuga ja té el seu mural de Dones de Ciència: 'Espere que la meua imatge servisca d'inspiració'

Primera dona a rebre el Premi Nacional de Recerca en Transferència de Tecnologia i pionera en la divulgació científica

La científica Laura Lechuga és la protagonista del nou mural que inaugura el projecte 'Dones de ciència', impulsat per la Universitat Politècnica de València (UPV) i el centre d'innovació Las Naves de l'Ajuntament de València, amb la col·laboració de la FECYT-Ministeri de Ciència i Innovació.

Es tracta del primer dels murals d'aquest curs 2023-24 i rendeix homenatge a Laura Lechuga, professora d'investigació del CSIC a l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), primera dona a rebre el Premi Nacional de Recerca en Transferència de Tecnologia i una de les pioneres en el camp de la divulgació científica. Obra de l'artista andalusa Isa Nieto, l'obra està situada al CEIP Ausiàs March d'Alboraia (València).

Laura Lechuga ha expressat la seua emoció per la iniciativa. "Espero que la meua imatge serveixi d'inspiració per a tots els xiquets, i especialment, les xiquetes, i que vegen que els somnis es poden aconseguir i que la ciència i la tecnologia que els envolta també la poden construir elles en el futur", ha afirmat.

En el mural, Isa Nieto aconsegueix plasmar i sintetitzar la investigació realitzada per Laura Lechuga al llarg de la seua trajectòria, amb referències directes a dispositius com nanobiosensors i microxips, així com a proteïnes, virus i el nostre sistema circulatori.

La feina destaca a més per la seua gran intensitat cromàtica amb un predomini del vermell, color fonamental per a Laura Lechuga, i també senyal d'identitat, juntament amb el blau fosc, de la muralista, integrant-se amb l'entorn del centre escolar.

"Per a mi, participar en aquest projecte ha sigut un privilegi. Crec que és molt important que dones científiques de la rellevància de Laura Lechuga es vegen representades a centres educatius com aquest. I que, a més, les autores d'aquests murals siguem també dones és meravellós. Aquest projecte contribueix a donar visibilitat al nostre treball i que siga un exemple per a xiquetes i xiquets", destaca Isa Nieto.

AMOR A LES CIÈNCIES

Mentre, Aroa Valle, directora del col·legi, ha subratllat que "Dones de ciència ha sigut un impuls per a continuar treballant per l'amor a les ciències amb el nostre alumnat". "Estem molt il·lusionades amb aquest projecte que encaixa perfectament amb la nostra línia de centre on la coeducació és un dels nostres pilars bàsics", ha afegit.

L'acte ha comptat també amb la participació de la vicerectora de la UPV, Salomé Cuesta, qui ha remarcat "la importància de seguir apostant un curs més per un projecte de referència ja en tot el país com és Dones de ciència i que tant està contribuint a visibilitzar grans dones de la nostra ciència, com és Laura Lechuga".

La directora del centre d'innovació Las Naves de l'Ajuntament de València, Marta Chillarón, ha ressaltat que l'objectiu és que "la nostra innovació impacte"

   

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal