L'Alcaldessa de Quart de Poblet Convoca Als Alcaldes Socialistes de l'Àrea de Salut de Manises per Defensar la Sanitat Pública L'Alcaldessa de Quart de Poblet Convoca Als Alcaldes Socialistes de l'Àrea de Salut de Manises per Defensar la Sanitat Pública
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Alcaldessa de Quart de Poblet Convoca Als Alcaldes Socialistes de l'Àrea de Salut de Manises per Defensar la Sanitat Pública

L'alcaldessa de Quart de Poblet, Cristina Mora, ha convocat els seus companys socialistes i alcaldes dels municipis que formen part de l'àrea de Salut de Manises a una reunió prevista per al proper 12 de setembre. L'objectiu és establir un front comú per a lluitar per la recuperació de la gestió sanitària en les localitats afectades, una iniciativa impulsada pel Govern del Botànic.

La convocatòria afecta set de les catorze localitats que componen l'àrea de salut de Manises, abastant més del 75% de la població del departament. Entre els municipis implicats es troben Quart de Poblet, Manises, Aldaia, Mislata, Riba Roja, Cheste i Yàtova, que sumen un total de 140.000 habitants dels poc més de 180.000 de l'àrea.

Des del govern de Quart de Poblet s'insisteix que "la recuperació de la gestió sanitària per al sistema públic és una demanda històrica dels municipis afectats i del propi personal treballador de l'àrea, que denuncia pitjors condicions laborals que els i les treballadores de la sanitat pública, la qual cosa sens dubte repercuteix en una pitjor atenció sanitària".

A més, es destaca que els habitants de Quart de Poblet "també han patit les conseqüències d'una gestió mercantilista de la sanitat, incloent el tancament del consultori auxiliar de Santa Cecília a causa de la manca de facultatius, una situació que l'Ajuntament ha intentat alleujar proporcionant un servei de transport gratuït fins al centre de salut per als pacients més vulnerables, evitant que hagen de recórrer llargues distàncies en condicions de calor extrem".

Durant l'últim any, l'Ajuntament de Quart de Poblet ha mantingut diverses reunions amb el comitè d'empresa per a abordar les seues preocupacions i traslladar a la Conselleria de Sanitat la seua situació en vista d'una reversió que semblava imminent, especialment després que s'informara oficialment a l'empresa Sanitas, el 30 d'abril, que no es renovaria la concessió una vegada finalitzara en maig de 2024.

No obstant això, el nou govern autonòmic, fruit d'un pacte entre el PP i VOX, ha frenat aquest procés, la qual cosa ha generat inquietud entre els residents i treballadors de la zona.

Cristina Mora ha expressat en la seua comunicació que, donada "la precarietat assistencial que enfronten els municipis d'aquest departament de salut, és necessari unir forces per a defensar els nostres drets davant la possibilitat que la reversió es retarde i establir un pla comú per a evitar demores en el procés".

L'alcaldessa tem que el procés de recuperació quede estancat i que els terminis per a la seua implementació es passesquen per alt. "Hem esperat quinze anys des que el PP privatitzà la nostra salut, i ha arribat el moment d'atendre una demanda històrica dels municipis afectats i del personal sanitari", va subratllar Mora.

Mora es va reunir al juliol amb el Comitè d'empresa de l'Hospital de Manises i va recollir les seues preocupacions pel fet que el nou govern liderat per Mazón no compleixi amb el compromís de l'anterior Consell, fins i tot després que el portaveu popular de Sanitat, José Juan Zaplana, es comprometés amb els treballadors a continuar amb el procés.

Des de Quart es destaca que el Comitè d'empresa assenyala que l'objectiu principal d'una empresa privada és el benefici econòmic, la qual cosa s'aconsegueix reduint al mínim els serveis a la població i prioritzant les operacions privades. Això comporta un augment de les llistes d'espera i una major càrrega de treball per al personal sanitari, que rep salaris precaris i poc competitius. Segons el comitè, el model públic garanteix una major qualitat assistencial i una millor atenció al pacient i als professionals de la salut, i prioritzar l'aspecte econòmic sobre l'assistencial allunya la societat dels estàndards de qualitat propis d'una societat avançada com la nostra.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal