La Xufa Valenciana Demostra Ser un Antiviral Efectiu, segons la UCV La Xufa Valenciana Demostra Ser un Antiviral Efectiu, segons la UCV
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Xufa Valenciana Demostra Ser un Antiviral Efectiu, segons la UCV

Investigadors del Laboratori de Bioenginyeria i Biomaterials, que pertany al Centre d'Investigació Traslacional San Alberto Magno de la Universitat Catòlica de València (UCV), han realitzat un estudi que demostra la capacitat antiviral de la xufa valenciana. Els resultats d'aquesta investigació s'han publicat a la revista científica 'International Journal of Molecular Sciences'.

La investigació duta a terme per científics de la UCV assenyala que la llet de xufa, ingredient principal de la xufa, és un producte biològic natural que podria ajudar en la lluita "contra les infeccions virals i protegir contra un considerable nombre de malalties d'aquest tipus", segons va explicar el professor Àngel Serrano, director del Laboratori i del projecte.

"Els resultats obtinguts confirmen que la típica beguda sucrada valenciana, elaborada amb extracte de xufa i sucre (coneguda com a xufa), posseeix propietats antivirals d'àmpli espectre", va indicar Serrano.

L'estudi, en què també van participar els investigadors Alberto Tuñón i Alba Cano, va analitzar les propietats antivirals de la llet de xufa en diferents concentracions davant de virus amb i sense envoltura. Les proves van demostrar que l'activitat antiviral de la xufa depèn de la concentració de llet de xufa i que funciona com a antiviral contra el bacteriòfag envoltat phi 6, que s'utilitza com a substitut del SARS-CoV-2.

Tot i que es va comprovar que la llet de xufa "no té cap efecte sobre els virus sense envoltura com el bacteriòfag MS2", els científics de la Universitat Catòlica de València van descobrir que afegint-li sucre, com és habitual en aquesta beguda, les seues propietats antivirals "no només milloren contra els virus amb envoltura, sinó que poden convertir-la en una beguda antiviral contra els virus sense envoltura".

Aquest estudi s'emmarca en la recerca de nous compostos antimicrobians per prevenir infeccions virals, especialment en resposta a la pandèmia de la COVID-19. Els compostos naturals com la xufa s'estan considerant una via de recerca prometedora a causa de les seues propietats renovables, biodegradables i no tòxiques.

L'equip de científics responsable d'aquest estudi ja ha desenvolupat en el passat productes com cervesa i vi probiòtics, a més de filtres capaços d'inactivar el SARS-CoV-2 i altres virus amb envoltura en menys d'un minut, la qual cosa va portar a la creació de les mascaretes FFPCovid Mask. També han patentat materials biodegradables antimicrobians i explorat les propietats antibacterianes i antivirals de les nanofibres de carboni en estat pur incorporades en altres materials d'interès industrial.

Aquesta investigació destaca la versatilitat de la xufa valenciana i el seu potencial com a recurs natural en la lluita contra malalties virals, reforçant la importància de la recerca científica en la cerca de solucions innovadores.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal